Happy International Women's Day



 HAPPY INTERNATIONAL WOMEN’S DAY

Happy International Women's Day 2021


Hello, Ladies!

The International Woman’s Day is here and allow me to extend my warmest greetings to all of you!

Time to celebrate... to reflect on the progress as well as the remaining challenges we all, women, face!

The pandemic that has just recently marked its first year of presence among us does not make things better for us. Sometimes, in many occasions, things are even harder for us women. Even recently, United Nations or UN WOMEN, one of the UN bodies mandated to address the issues of gender equality and empowerment of women, has released a report, The Shadow Pandemic - Violence against women during COVID-19. 

The shadow report, UN Women
The Shadow Pandemic - report of UN Women. Photo was taken from www.unwomen.org

We all know that even before the pandemic, statistic shows that 243 million women and girls in the range of 15 - 49 years old, have experienced sexual and/or physical violence by her intimate partner in the past year. I got that data from the UN Women report mentioned above. Violence against women is one of the biggest problems women face until now. Since the pandemic, the situation is getting worst because the pandemic forces us to stay at home at most if not all time and it has created a stressful environment for all of us. Those who are already facing the challenges with their partners before the pandemic now have to even fight and endure more unfortunate circumstances at home. Moreover, the existing services such us shelters and helplines now have to be adjusted if not reduced due to the pandemic. Well, here the UN Women reminds us that we all have the role in addressing this issue and I guess I will have to go back on this on more dedicated post.


The Shadow Pandemic

Nevertheless, in this occasion, I always believe that remarkable achievements and valuable contributions of women, wherever you are,  should be cherished. Many progress have definitley been achieved, as more and more women across the globe are much more empowered and have enjoyed many things. We can say that women and girls nowadays have enjoyed better education, more decent works, more fulfillment of civil and political rights, and much better health as well, among others. Of course the list is not exhaustive  and I am so heartened to note that women's rights are becoming important parts, if not the center, of many policies and initiatives in Indonesia. Even at regional and international level, many mechanisms and initiatives have focused on issues related to women's rights.

Happy International Women's Day 2021

As a woman myself, I have been going through various phases in my life that give me the chance to prove that I am strong. That I am worthy of equal treatment and fair chance in work. That I can do things that I have set my heart on. That I am capable of realizing my dreams.

The spirit and perseverance that I have are obviously supported by my dearest family and friends as well as people around me. And that, my friend, is the beauty of LIFE when we now how to cherish all the blessings bestowed upon us.

So again, here's to our more meaningful existence and contribution to the world. I believe being a women is a bless and we should continue to feel that way!

REMEMBER, YOU ARE AS BRILLIANT AS YOU WANT IT TO BE!

Here's a little more reflection I have on my YouTube channel:




So stay strong, support one another, keep fighting and let's make our dreams come true!




HAPPY INTERNATIONAL WOMEN'S DAY

24 comments:

  1. Selamat hari perempuan internasional, mba. Semoga makin banyak perempuan berjaya di berbagai bidang :)

    ReplyDelete
  2. Happy International Women's Day juga mbak Indah. Bener banget pandemi justru bikin makin stress dan kekerasan terhadap perempuan meningkat. Itu tuh keliatan banget di tempat kelahiranku mbak, soalnya pasangan kehilangan pekerjaan waktu pandemi terus KDRT meningkat. Kayak circle yang gak selesai-selesai.Sudah saatnya perempuan berani speak up, saling support, getting strong together untuk meraih mimpi.

    ReplyDelete
  3. sedih deh kalau baca berita bahwa selama masa pandemi ini kekerasan terhadap perempuan malah meningkat.

    Saya sepakat dengan pernyataan penutupnya mbak "YOU ARE AS BRILLIANT AS YOU WANT IT TO BE"

    ReplyDelete
  4. Kaum hawa di seluruh dunia merayakannya dengan suka cita. Kita perempuan multitasking, bertangan gurita yang siap melakukan kegiatan aja saja terutama demi keluarga tercinta. Sehat2 selalu ya mbak Indah, agar segala aktivitas bisa dilalui dengan optimal :D Cheers.

    ReplyDelete
  5. Ketika bunda kerja di Unicef gak pernah lupa tuh sama International Woman's Day, kami selalu memperingatinya. Mottonya Mbak Keren lho, bunda ulang ya tp bunda ganti subjectnya: Remember, we are as brilliant as we want it to be. Happy International Woman's Day.

    ReplyDelete
  6. Happy International Women's Day, dear Mbak Indah.

    Yes, you are strong and you've proved that only with positive mind you can face all of the situations.

    ReplyDelete
  7. Halooo perempuan2 berdaya!
    Happy International women's daaayy!
    So stay strong, support one another, keep fighting and let's make our dreams come true!

    ReplyDelete
  8. Tercengang melihat fakta 243 juta perempuan usia 15-49 tahun mendapat kekerasan. Salah satu pemicunya masalah ekonomi pasti.

    Beruntung mba Indah dikelilingi keluarga dan orang terdekat yang selalu support kesibukannya mba. Yang pastinya mengurangi quality time bersama keluarga.


    ReplyDelete
  9. Happy international womens day...Tetap semangat selalu menghadapi tantangan ya kak.. Saling support dalam hal-hal yang positif.

    ReplyDelete
  10. first of all, happy international womens day mba!!

    stay gorgeous, stay empower each others, and stay strong :)

    ReplyDelete
  11. Happy International Women's Day mbak Indah, selalu menginspirasi ya mbak. Kita harus terus sebarkan semangat untuk para perempuan Indonesia nih.

    ReplyDelete
  12. Nah salah satu sisi buruk di saat pandemi memang katanya kekerasan dalam rumah tangga bisa meningkat. Sedih ya kalau melihat perempuan jadi korban. Apalagi kemudian masih mendapatkan cibiran juga. Semoga di Hari Perempuan Sedunia semakin banyak yang tangguh

    ReplyDelete
  13. wah iya, tanggal 8 maret kemarin diperingati sebagai Hari Perempuan Internasional ya mbak
    semoga perempuan semakin berdaya dan bahagia

    ReplyDelete
  14. That 243 million, ya alloh banyak bangett, Maam. Menyedihkan, yaa. Semoga ke depannya perempuan2 bisa merasa aman dan nyaman, khususnya pada masa pandemi seperti skrg ini.

    ReplyDelete
  15. Happy International Womens Day,,, gak kerasa udah setahun pandemi,,, efek positifnya bikin kita lebih kuat menghadapi situasi yang diluar kendali dan tak terprediksi,, semoga kedepannya membaik dan tetep saling support

    ReplyDelete
  16. Selamat Hari Perempuan sedunia ya mbak Indah. Gpp ya terlambat.
    Aku sempat lihat di linimasa IG, Perempuan sedunia yang kolab dengan berbagai kegiatan positif, inovatif, dan sangat menginspirasi. Saluuut dan ikut bangga plus terharu membaca berita itu

    ReplyDelete
  17. Happy international womens day mba Indah. Coz every women is great whatever the choice and whatever they do.

    ReplyDelete
  18. Perempuan saking istimewanya sampai ada hari perayaannya sendiri ya mbak. Paling suka kalau makin banyak perempuan saling support krn sesungguhnya kalau bersama tu banyak hal dapat dilakukan dengan baik.

    ReplyDelete
  19. Happy international womens day, Mbaaak. You're one of great woman i ever met. So glad to know you

    ReplyDelete
  20. Ternyata pandemi ini membuat pressure makin terasa ya untuk kaum perempuan. Yang semula memang sudah ada masalah dengan pasangan, makin menjadi-jadi deh.

    Happy International Women's Day... Semoga kita sesama perempuan bisa saling mendukung satu sama lain.

    ReplyDelete
  21. Happy international womens mba Indah semoga semuanya bisa saling support satu sama lain ga ada lago war2

    ReplyDelete
  22. Happy International Women's Day.
    Semoga semakin banyak perempuan Indoesia yang mendapatkan haknya. Sedih mendengar tingginya kesenjangan terkait gender ini.

    ReplyDelete
  23. My work has been really great about this. I like that they celebrate!

    ReplyDelete
  24. Iya, pernah baca tentang meningkatnya kdrt di masa pandemi. Kebanyakan karena faktor ekonomi. Sudah seharusnya para perempuan saling mendukung dan saling memberdayakan. Karena sebenarnya perempuan itu multitasking dan multi talenta.

    ReplyDelete

Thanks for visiting My Purple World. I am delighted to have you all here :D....
If you like what you read, feel free follow this blog through the button on the right side of the blog and hope you can leave some comments too. Nevertheless, all comments with direct links will be deleted.

Terima kasih sudah mampir ke blog aku ya. Selamat menikmati dan semoga suka. Komentar akan sangat dihargai, tapi link hidup dan spam akan langsung saya hapus ya.

Happy Blogwalking and enjoy 😘