WW: Tegenungan Waterfall, Ubud, Indonesia

elcome to Tegenungan Waterfall, Ubud, Bali, Indonesia
Welcome to Tegenungan Waterfall, Ubud, Bali, Indonesia

Welcome back to Ubud, Bali. 

Although I didn't really have much time while visiting Bali recently, I visited one of the waterfalls near our hotel. Tegenungan Waterfall in Ubud, Gianyar Regency is one of the many waterfalls doted in this beautiful area. We took our rented car to Sukawati Village, not far from the famous Sukawati market, the famous arts and crafts center around the area. 

Tegenungan Waterfall, Ubud, Bali, Indonesia
the view from above

The entrance ticket is only 20K Rupiah for local here in Tegenungan waterfall. I don't see the information for the foreign tourists somehow but I guess the officer will tell you the price for that. We will have to take steps to go down to get to the waterfall (and up again to go back to the parking lot) and it's quite far, at least for me. Make sure you wear comfortable shoes and clothes.

Tegenungan Waterfall, Ubud, Bali, Indonesia
The ticket booth


Along the path, you will see some Instagramable spots and best view of the waterfall from above. They have the bird nest, love frame,  bench, vista point and more.

Tegenungan waterfall, Ubud, Bali, Indonesia

Tegenungan Waterfall, Ubud, Bali, Indonesia

Tegenungan Waterfall, Ubud, Bali, Indonesia
mini me and I enjoying the waterfall from above

Down near the waterfall you will Pura or the temple as well as holy spring and swimming pool. I love the fact that the water is so clean and cool. Perfect for Bali humid weather.

When you go near the waterfall, you can see some small stone structures. The current is quite strong, at least when we visited this place. Perhaps because it's in the rainy season.

Check out some more photos I took during my visit here.


Tegenungan Waterfall, Ubud, Bali, Indonesia

Tegenungan Waterfall, Ubud, Bali, Indonesia
lovely bird nest we have here

Tegenungan Waterfall, Ubud, Bali, Indonesia

Tegenungan Waterfall, Ubud, Bali, Indonesia
the local Pura or temple
Tegenungan Waterfall, Ubud, Bali, Indonesia
I love it.. and it's not that crowded at all


Tegenungan Waterfall, Ubud, Bali, Indonesia
my love ...
Tegenungan Waterfall, Ubud, Bali, Indonesia
a little selfie here..


Tegenungan Waterfall, Ubud, Bali, Indonesia
the pool and holy spring

Tegenungan Waterfall, Ubud, Bali, Indonesia
always artistic..wherever you go in Bali

Tegenungan Waterfall, Ubud, Bali, Indonesia
I hope you enjoy it as much as I do


So, what do you think about Tegenungan Waterfall ? It's a lovely place indeed.

Will you visit this lovely waterfall? Which one do you think will be your favorite spot here?

Join us on (almost) Wordless Wednesday and enjoy the link party!

27 comments:

  1. Such a beautiful spot! I am always itching to visit waterfalls! That next has the most perfect view :)

    ReplyDelete
  2. The everlasting beauty of Bali! Bikin kangen memang.. and Ubud is breathtaking!

    ReplyDelete
  3. indah banget pemandangannya ya kak, aku udah kangen banget travelling :') semoga pandemi ini cepat berakhir yaaa

    ReplyDelete
  4. I like that nest the most! What a pretty place! We don't have hardly any waterfalls in Nebraska. Just pretty slim pickings considering that we live in middld of the US.

    ReplyDelete
  5. lihat air terjun jadi pingin terjun juga. Duh akau ngiri sama mini menya ikut jalan trus nih. Poolnya asyik juga ya mbak

    ReplyDelete
  6. Wah seru kebayang segarnya kena angin dan ion2 ai dr waterfallnya
    Btw aku suka ornamen hiasan buat pepotoannya msh kek alami gtu, gak dicat warna warni kek tempat rekreasi pd umumnya ahahaha
    Murah jg ya tiket masuknya

    ReplyDelete
  7. My favorite spot would be the bird nest. I've never took photos in the spot like this. Haha. Anyway, all the spots are beautiful indeed.

    ReplyDelete
  8. Lihat pemandangan air terjunnya aku jadi pengen maen ke alam lagi nih Mbaaak. Viewnya adem, betahin. Mana tiket masuknya juga murah. Jadi pengen maen ke Ubud. Waktu maen ke Bali ga kesampaian ke sini nih

    ReplyDelete
  9. Cakeeep duh jadi pengen ke Bali lagi Mba

    ReplyDelete
  10. wahh bagus ya mbak air terjunnya. banyak spot kece buat foto lagi...

    ReplyDelete
  11. Masya Allah .... indah ya suasana di Tegenungan Waterfall, Ubud ini. Saya senang sekali kalo bisa melihat air terjun dari dekat ... berasa sejuk perasaan.

    ReplyDelete
  12. Masya Allah, Ubud cantik banget alamnya ya hijau-hijau nggak kayak Bali pada umumnya yang pantai...air terjunnya baguuus...akk semoga bisa ke sini daku Mbak Indah aamiin

    ReplyDelete
  13. Panorama air terjun berpadu nuansa asri nya desa Ubud, klop banget. Liat foto-foto nya yang kece, Aku jadi kangeeeen banget traveling lagi

    ReplyDelete
  14. Sepi gini malah enakeun ya mba...
    Puas berpoto2 dan ga crowded....
    Banyak spot instagramable pulak

    ReplyDelete
  15. Biaya masuk untuk menikmati air terjunnya sih tidak seberapa, lumayan murah tapi jalan turunnya itu yang mahal, hihihi. Butuh fisik yang kuat sekaligus semangat yang membara.

    ReplyDelete
  16. As ussual the picture is always awesome and I really want to take the picture on the lovely bird nest, haha. Waterfall is one of my favorite destination. Me and my family, we have visited some waterfall in Bogor, Subang, Tawangmangu. Oneday, we hope to visit Bali after Corona go away from the world. Ahhh, sudah tak tahan.

    ReplyDelete
  17. Terakhir kali ke Bali pas masih hamil karena ikut study tour, sekarang anaknya sudah besar jadi pengen ke Bali lagi bareng suami dan anak-anak.

    ReplyDelete
  18. what a beautiful waterfall.The view is georgeous too <3 I wish i can go there next year. Thanks for sharing maaaak

    ReplyDelete
  19. Seneng bnget mba .... Jadi kpingin bangt travellingan kesana selalu takjub y mba ciptaan maha kuasa

    ReplyDelete
  20. Murah juga ya tiket masuknya untuk sebuah keindahan yang menyejukkan mata. Semoga bisa berkunjung ke sana

    ReplyDelete
  21. Seger banget, kak Indah..
    Sepanjang mata memandang warna hijau, keindahan alam dan air terjun.
    Air di Ubud dingin gak, kak Indah?

    ReplyDelete
  22. Bagus banget air terjunnya dan juga suasana disekitarnya. Biaya masuknya juga murah, cuma 20 ribu

    ReplyDelete
  23. Keren banget Mbk indah jadinya penasaran lihat langsung, keren ya Indonesiaku, kece abis deh air terjunnya, masya Allah

    ReplyDelete
  24. Indah banget mb dan lama aku ga lihat pemandangan langsung air terjun. Dulu klo air terjunnya aman, aku suka membiarkan punggungku di bawah air terjun. Rasanya kayak dipijat

    ReplyDelete
  25. masyaallah tabarakallah. indah sekali mbak indah. aku belum pernah ke Bali jadi semakin ingin mengunjungi pulau dewata itu

    ReplyDelete

Thanks for visiting My Purple World. I am delighted to have you all here :D....
If you like what you read, feel free follow this blog through the button on the right side of the blog and hope you can leave some comments too. Nevertheless, all comments with direct links will be deleted.

Terima kasih sudah mampir ke blog aku ya. Selamat menikmati dan semoga suka. Komentar akan sangat dihargai, tapi link hidup dan spam akan langsung saya hapus ya.

Happy Blogwalking and enjoy 😘