WW: Eid AL-Fitr is Coming!


Eid AL-Fitr is Coming!
Eid AL-Fitr is Coming!


The end of Ramadhan is near and we are preparing for Eif Al-Fitr.

Just like last year, we are still observing Ramadhan and celebrating Eid AL-Fitr, the victory day, in COVID -19 environment. As many of us have been vaccinated and with strict health protocol being observed, this year we will be able to actually pray in the mosque with physical distancing and mask on. 

looking for some cute home accents in Alun - Alun Indonesia

This year, for the first time, insya Allah we will celebrate Eid Al-Fitr with my mom and my brothers in Jakarta. It was really a blessing as last year we celebrated it separately in Jakarta and Lampung, as we couldn't go home due to the extra restriction during the pandemic. This year is similar, but my brother manages to come to Jakarta and stays for a while.

Anyway, here's a little preparation we made before the Eid. We cleaned the house, rearranged things, cooked special food for Eid, and sent hampers to family and friends. It was always fun indeed!

Mentai sushi and dimsum from friend..

pineapples... for our favorite Nastar cookies

the market was packed!

buying food for Ifthar...all ready-to-eat munchies

Salted fish in various form... sooo tempting

Colorful cupcakes from my dearest friend


Bombolinis, anyone...

Ketupat, the boiled rice wrapped in coconut leaves

Join us on (almost) Wordless Wednesday and have fun with the linky party!




16 comments:

  1. All food looks so yummy, Mbak. Happy eid mubarak. Hopefully this pandemic is going to be end, soon

    ReplyDelete
  2. Mbak indah aku ngiler banget sama salted fish nya, awuwuwu..
    Memang paling seru saat ramadhan itu belanja di pasar ramadhan ya, berburu takjil juga

    ReplyDelete
  3. Selamat idul fitri mbak...
    Alhamdulillah ya tahun ini bisa berkumpul dengan keluarga...
    Foto-fotonya biking ngiler :D

    ReplyDelete
  4. Beraragm sekali persiapan dan acara Idulfitri iniiii :) Suka lihat foto2nya. Rasanya benar2 dinikmati momen yang istimewa ini ya mbak Indah. Pernak-perniknya, masakannya dll wuiiih mantul :)

    ReplyDelete
  5. Mohon maaf lahir dan batin yaa, kak Indah.
    Kalau ada komenku yang melukai hati kak Indah.

    Taqabbalallahu minna wa minkum.

    Seneng banget lihat makanan enak-enak, hehehe...
    Paling doyan sama mentai sushi and dimsum.

    ReplyDelete
  6. Mentai sushinyaaaaaa, wadidaw bangett mba Indah.
    Semoga ALLAH terima semua amal ibadah kita yak.
    Happy Idul Fitri

    ReplyDelete
  7. Selamat Hari Raya Idul Fitri, Mak Indah... Alhamdulillah, setelah tahun lalu kami lebaran sendiri-sendiri, tahun ini saya bisa lebaran bersama bapak. Meski ngga semua saudara bisa berkumpul, tapi setidaknya lebih baik dari tahun lalu lah.

    Teriring doa semoga kita semua diberi-Nya kesehatan dan keselamatan, serta kesempatan untuk kembali bertemu dengan Ramadhan yang akan datang. Semoga tahun depan coronanya sudah hilang, dan kita kembali bisa berkumpul dengan keluarga besar, yaa.. Aamiin aamiin Yaa Robbal'aalamiin.

    ReplyDelete
  8. duh, ikan asin, enak sekali itu kalo di duetkan dengan sambel terasi. bisa nabah berkali-kali juga. banyak pula jenisnya ya

    ReplyDelete
  9. Mentainya mbak... Bikin lapar... Lebaran memang identik dengan full makanan ya... Ini karena pandemi malah jadi sempat bikin kue...

    ReplyDelete
  10. Sennwvi y kak bisa kumpul di Jakarta.. semoga Kita brtemu lagi dgn Ramadhan d tahun depan,, selamat Hari Raya Idul Fitri 1442 H.. mohon maaf lahir Bathin ya

    ReplyDelete
  11. Makanan ketika idul Fitri itu memang enak enak banget ya apalagi makanan khas Indonesia seperti ini jadi laper

    ReplyDelete
  12. selamat hari raya idul fitri mama bo obi
    sehat selalu ya bahagia
    duh liat mentai sushi pengennn

    ReplyDelete
  13. Bahagia ya Mbak bisa merayakan Idul Fitri bareng ibu dan adik di Jakarta, meski dalam masa pandemi. Foto-foto makanannya bikin ngiler semua.. termasuk nanasnya, emm.. seger banget kayaknya.. nastarnya pasti enak banget :)

    ReplyDelete
  14. Mohon maaf lahir batin mak indaaah.. cupcake dan bombolininya menggoda syekaliiiii

    ReplyDelete
  15. Glad you and your family could get together this year. Thank you for sharing and for co-hosting at #omhgww.

    ReplyDelete

Thanks for visiting My Purple World. I am delighted to have you all here :D....
If you like what you read, feel free follow this blog through the button on the right side of the blog and hope you can leave some comments too. Nevertheless, all comments with direct links will be deleted.

Terima kasih sudah mampir ke blog aku ya. Selamat menikmati dan semoga suka. Komentar akan sangat dihargai, tapi link hidup dan spam akan langsung saya hapus ya.

Happy Blogwalking and enjoy 😘