WW: Lempuyang Temple, Bali - the Gate of Heaven

Lempuyang Temple, Bali - the Gate of Heaven
Lempuyang Temple, Karangasem, Bali - the Gate of Heaven

Bali certainly has a lot to offer! 

No matter how many times you have visited this wonderful place, there will always be something new, something magical that you can definitely find here.

During our recent holiday in Bali amidst the pandemic, we drove to Karang Asem Regency to see one of the ‘dreamiest spots’ viraling in social media. Lempuyang Temple. 

Have you been to the Lempuyang Temple?

It took us around 2.5 hours drive from Nusa Dua and once we arrived, we parked and took the shuttle to the closest part of the temple. We paid 50K or USD 3.5 for the shuttle and the same amount for the entrance ticket, including the rent of kain or fabrics we need to wear in this holy praying area, the help of photographer at the gate, and donation.

Sitting in the hilly area overlooking Mount Agung, Lempuyang Luhur Pura or temple is part of the Sad Kahyangan Temple built in the 11 century AD. That is 9 centuries ago. The local guide we met on the spot even said that the temple was built around 2000 years ago! It has 7 temples up until the very top that lie in the middle of a pristine jungle, which can only be reached by approximately 4 - hours hike. And that’s the speed of the locals, not us. 

Lempuyang Temple, Bali - the Gate of Heaven


Lempuyang Temple, Bali - the Gate of Heaven
excuse my never - ending photo session at Lempuyang Temple

Lempuyang Temple, strategically located in a plateau that has 1700 stairs, perfectly frames Mount Agung and soon becomes people’s favorite because of its breathtaking beauty. The unique architectures surrounding the temples, with the gate of heaven and the giant dragon statues, add to its magnificent features.


Lempuyang Temple, Bali - the Gate of Heaven
Ma Mija et me :)

When we entered the area, it was drizzling and soon as we took pictures at the gate, it started to rain. Nevertheless, it doesn’t dampen our spirit to enjoy this temple. Even the fog turns the place more magically beautiful.

Here are some more  photos we took during our visit.

Enjoy ♥️♥️♥️


Lempuyang Temple, Bali - the Gate of Heaven


Won’t you visit this lovely temple as well?

Join us on (almost) Wordless Wednesday and have fun with the linky party!

15 comments:

  1. I want to visit Bali so badly!! Looks like paradise to me! Have a great rest of the week xx

    ReplyDelete
  2. Kuliat postingan mba di Instagram, cakep banget ya spot-nya. Belum pernah ke sana semoga ada rejeki bisa ke sana

    ReplyDelete
  3. Sering lihat orang-orang berpose di Lempuyang Temple ... indah memang ya. Jadi penasaran pengen lihat dari dekat.

    ReplyDelete
  4. That is so pretty! Bring that on over to the US. Ha! I love the umbrella you have in the shoot.

    ReplyDelete
  5. Kalau ke Bali mau ke tempat ini deh mbak aku, banyak sekali teman-teman yang berfoto disini dan bikin aku mupeng

    ReplyDelete
  6. Whoaaa, the rain makes your photos more beautiful and dramatic. By the way the cost is so cheap for all those shuttle, ticket, photographer and rented fabric.

    ReplyDelete
  7. Ya ampun kapan ya bisa ke Bali lagi dan mengunjungi pura yang cantik ini, auranya benar-benar magis tapi sekaligus bikin adem mbak..

    ReplyDelete
  8. Karena hujan justru jadi keliatan makin bagus dan magical nih templenya, Mbak. Semoga bisa ke sana suatu hari nanti.

    ReplyDelete
  9. Romantis ya mbak pas hujan cuacanya foto di Lempuyang Temple, bagus fotonya apalagi yang ada bayangan di air

    ReplyDelete
  10. wooow cakepnyaaa
    ini bisa jadi postcard atau kartu ucapan resmi keluarga ya mbak Indah!

    ReplyDelete
  11. 2,5 jam dari Nusa Dua terbayar dengan keindahannya ya Mbak..Enggak heran kalau disebut Gate of Heaven, Lempuyang temple ini. cantikk sekalii!

    ReplyDelete
  12. Bagus banget.
    2000 tahun yang lalu? artinya bisa di bilang pura ini adalah salah satu legenda di Bali ya mbak. Dan masih berdiri kokoh sampai sekarang

    ReplyDelete
  13. Uwaaah....cantiknya Lempuyang Temple.
    Bisa syuting MV di sini, kak Indah. OSTnya yang cocok apa yaa...??
    "Cinta Luar Biasa"nya Andmesh Kamaleng.

    ReplyDelete
  14. Bali itu selalu menyenangkan untuk dijelajahi... entah ke gunung atau laut... selalu membawa suasana yang menyenangkan di hati.

    ReplyDelete
  15. Antrenya kalau foto di sini luar biasa sih yaaa.. udah gitu mesti cepet2. mungkin kalau pas ga holiday season enak yaa.. duh jd kangen Bali nih

    ReplyDelete

Thanks for visiting My Purple World. I am delighted to have you all here :D....
If you like what you read, feel free follow this blog through the button on the right side of the blog and hope you can leave some comments too. Nevertheless, all comments with direct links will be deleted.

Terima kasih sudah mampir ke blog aku ya. Selamat menikmati dan semoga suka. Komentar akan sangat dihargai, tapi link hidup dan spam akan langsung saya hapus ya.

Happy Blogwalking and enjoy 😘