WW: Batur Lake and Hulundanu Temple, Kintamani, Bali

Batur Lake and Hulundanu Temple, Kintamani, Bali


From my last visit to Bali in October 2021, I visited Batur Lake and Hulundanu Temple, located in Kintamani, Bangli, Bali. Together with some friends from Bali Local Guides, we chased the sunrise in Pinggan Village as you can read here : Enjoying Sunrise at Pinggan Village, Kintamani and then headed to Batur Lake, located not far from there. 

Lake Batur is indeed huge and this volcanic crates lake is indeed famous for amazing views we can enjoy while exploring the area.

From here, you can get access to Trunyan, the unique cemetery where Trunyan villagers laid down under the trunyan tree without being buried underground. The unique thing is the bodies can decay until it gets white bones without causing unpleasant smell. I will share more stories about this place.

the green paddy fields and shallots

Here are some of the photos I took there. Enjoy!




the entrance of the temple

the guardian... 


the majestic Batur Mountain

it was a solemn morning indeed

Join us on (almost) Wordless Wednesday and have fun with the link party.

10 comments:

  1. Pemandangan danaunya luar biasa yah, jalanannya aja rapi banget, emang balu Surga dunia... Semoga ads rejeki bisa ke saja juga, amiinn

    ReplyDelete
  2. Keunikan daerah Trunyan mengenai kuburan unik dan adat di sana memang menarik untuk digali dan dijadikan bahan tulisan. Aku sempet baca juga mengenai hal ini, dan memang seunik itu. Tanpa ada proses penguburan dan gak bau. Setau aku karena adanya pohon Taru Menyan, sehingga aroma pohon Taru menyan menutupi bau bangkai di sekitarnya.

    ReplyDelete
  3. Mba Indah..foto2nya cantiik seperti biasa. Bikin ku merasa hadir langsung di sana. Oya, selamat bertugas di tempat baru ya..semoga sukses selalu..

    ReplyDelete
  4. Masya Allah, unik ya kejadian di Trunyan itu.
    Perjalanan yang mengesankan Mbak Indah ini jadi catatan yang mengesankan juga buat saya. Main penasaran dengan Trunyan.

    ReplyDelete
  5. Keindahan alam dan budaya Bali itu anugerah Ilahi, mashaAllah~
    Seneng banget lihat pemandangannya, kka Indah.
    Tapi di Kitamani ini terlihat lebih kental dengan budaya Bali gitu yaa , kak Indah?
    ((sakral))

    ReplyDelete
  6. Duh lihat foto-fotonya jadi terkenang kenangan di Bali deh dengan sahabatku yang telah tiada...hiks. Pengen jalan-jalan lagi jadinya.

    ReplyDelete
  7. aku selalu menikmati perjalanananya mbak Indah. View pemandangan yang dishootnya beneran bikin aku jadi seperti mengikuti mbak indah kemana aja. salah satunya foto di batur lake ini. duh kapan bisa sampai sini beneran yaa.

    ReplyDelete
  8. I love Indonesia. We have wonderful and beautiful tourism places, heritages, and cultures. I'm super proud. I hope I could come and visit Batur lake and Hulundanu temple as well.

    ReplyDelete
  9. Senang sekali membaca pengalaman liburan yang menyenangkan melalui tulisan mba Indah. Jadi semangat untuk pengen berlibur

    ReplyDelete
  10. Lost focus at the blue sky and lake surface at one of your many beautiful pictures above.
    The spot will be my dream list destinations for sure ^^

    ReplyDelete

Thanks for visiting My Purple World. I am delighted to have you all here :D....
If you like what you read, feel free follow this blog through the button on the right side of the blog and hope you can leave some comments too. Nevertheless, all comments with direct links will be deleted.

Terima kasih sudah mampir ke blog aku ya. Selamat menikmati dan semoga suka. Komentar akan sangat dihargai, tapi link hidup dan spam akan langsung saya hapus ya.

Happy Blogwalking and enjoy 😘