Wonderful Wednesday with My Purple World, Oh My Heartsie Girls and Friends


Marhaban ya Ramadhaaan

It's almost a week of Ramadhan and how we gratefully embrace it every day.
Fasting month is always be comfortable when we do it at home in Indonesia, although this year everything is different due to the social and physical distancing polices that have been strictly implemented in our city. Well, it help improve the situation although here and there we heard many complained about the confinement and they simply don't obey the prevailing regulations from the government. Even simple things like wearing mask and staying at home unless you go out for something extremely important are difficult to obey. 

There is a huge debate about our rituals during Ramadhan. Many of us are so used to gather at the mosque to pray together and do various rituals like reading Holy Quran and discuss more about fiqh and issues related to Islam in a group. But since the pandemic, the Government as well as many Islamic organizations and religious leaders have strongly urged people to stay at home and continue their Ramadhan rituals at home, which is as blessed as the ones done at the mosque. Moreover, mudik, or the tradition of going back home for Eid-al Fitr or the victory day at the end of Ramadhan, is also prohibited. It is of course done in order to cut the wide spread of Corona virus and to control the situation so that we can all go back to our normal life soon. I sincerely hope people will listen to that and obey the rules for the benefits of all.

Anyway, I do enjoy my time with my family and we do spend so much time together, doing things that we love together. For me who has been spending so much time at work and traveling around, staying at home, feeling fit and healthy, is really a huge privilege. And I am totally grateful.

Now, let me invite you all to our weekly party, Wonderful Wednesday with My Purple World, Oh My Heartsie Girls and Friends. Have fun!

We appreciate your visit today, let us know in comments if you are following us so we can follow you back! So now we are ready for you to share your blog with us, Linky Parties & Giveaways are all welcome! 

We hope you will visit our hostess's features and leave comments as well!

Oh-My-Heartsie-Girls-WW


❢❢ Our Party Banner is here if you would like to share » Link « !! If you missed last week you can see them here» Last Week Features ❢:❢ And Please Feel Free To Pin A Few Features From Original Source Be Notified When Our Parties Start Each Week Add Your Email Unsubscribe Anytime ❢:Wonderful-Wednesday-Hosts

Karren Haller // Oh My Heartsie Girl Rejuvenate Your Immune System With Red Fruits Twitter | Bloglovin | Facebook | Pinterest | InstagramDivider 989321gyey13hzit
Indah Nuria Savitri // My Purple World Happy Earth Day Twitter | Facebook | Pinterest | Instagram
Divider 989321gyey13hzit
Clearissa Coward // Command Center Remaining Positive While Coping With Covid-19 Twitter | Instagram | Facebook | Pinterest Divider 989321gyey13hzit
Kaycee Mason // Free Wedding & Party Event Planning Resources Twitter | Instagram | Facebook | Pinterest
Divider 989321gyey13hzit
Suzan White // Country Crafting Lazy Day Oatmeal Cake Twitter | Instagram | Facebook | Pinterest
Divider 989321gyey13hzitBest Picks from last weeks party


Feature Chosen by Indah Nuria// My Purple World Cindy's Online Recipe Box // Spicy Orange Shrimp and Broccoli

Feature Chosen by Clearissa Coward // Clearissa Coward's Command Center Whispers of The Heart // We needed some brightness to our table
  Unique-Creations-by-Anita-DIY-Wooden-Wall-Hanging

Feature Chosen by Suzan White/ / Country crafting Unique Creations by Anita // DIY-Wooden-Wall-Hanging


Claire-Justine-5-Upcycle-Ideas-for-the-garden.

Feature Chosen by Karren // Oh My Heartsie Girl Claire Justine // 5 Upcycle Ideas for the garden Comfort-Spring-Cupcake-liner-Butterfly-Crafts

Feature Chosen by Karren // Oh My Heartsie Girl Comfort Spring // Cupcake Liner butterfly crafts  Fun-Fashions-Featured-on-Oh-My-Heartsie-GirChez-Mirelle-Fashions-A-Pascha-outfit-for-the-win

Feature Chosen by Karren // Oh My Heartsie Girl Chez Mirelle Fashions // A Pascha outfit for the win
But Now Lets Party..

You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter

29 comments:

  1. Mbak Indaaah, apa kabar? Semoga sehat selalu ya. Duh, itu yang di piring, bikin lapar, hehe... Ohya, saya jadi terinspirasi untuk membuat pot bunga dari barang yang sudah tidak terpakai. Boleh juga tuh pot di sepatu. Keren.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillaaah baik mas... semoga dirimu dan keluarga juga sehat selalu yaaa.. Semangaat selaluuu

      Delete
  2. Senangnya bisa ramadan di rumah. Meski pandemi, apa pun kalau dilakukan bareng jadi lebih ringan, ya

    ReplyDelete
  3. Mba itu shrimp brokolinya menggugah selera deh. Coba Mba Indah tulis juga resepnya. Kan bisa aku coba buat nanti.

    ReplyDelete
  4. Memang sedih banget rasanya kita ga bisa salat tarawih di masjid seperti di tahun2 sebelumnya gegara covid-19. Tapi ada berkahnya juga ya, kita bisa berjamaah bersama anak2 dan suami. Selalu bersama melakukan hal2 apa aja yang disukai di rumah.

    ReplyDelete
  5. Puasa Ramadhan kali ini berbeda ya, Mbak Indah.Bersyukurnya tetap bisa bersama keluarga.Semoga sehat terus ya Mbak Indah.

    ReplyDelete
  6. Ramadhan tahun ini memang terasa berbeda dari tahun-tahun sebelumnya yah mbaaak. Harus banyak introspeksi di rumah nih, sekalian quality time bareng keluarga. Tapi bersyukur karena sekeluarga masih diberikan kesehatan.

    Semoga mbak Indah sekeluarga juga sehat2 terus yah mbaaak

    ReplyDelete
  7. Ramadan kali ini memang berbeda ya mbak, tapi banyak hikmah dan yang pasti tetap bersyukur. Jadi lebih banyak quality time di rumah juga sama anak-anak ya.

    ReplyDelete
  8. Kita memang tak pernah ada yang menyangka ramadhan tahun ini akan dilewati di tengah Pandemi yang perkembangan nya semakin masif. Berharap banget segalanya lekas membaik kembali
    Bijak untuk memaknainya dibalik setiap kejadian selalu ada hikmah di baliknya

    ReplyDelete
  9. Wah keren banget, ngumpulin link-link ini biar nggak mager sama bete di rumah. Jadi banyak ilmu ya main medsos sama google, asal kuota inet tercukupi hehe.. Banyak kesibukan positif dari rumah.

    ReplyDelete
  10. Salah satu hikmah pandemi ya mba jd banyak menghabiskan waktu bareng keluarga

    ReplyDelete
  11. Meski ramadan dengan kondisi ini, masih banyak yang bisa kita syukuri ya, mba. Kumpul bersama keluarga, dalam keadaan sehat. Alhdmulillah

    ReplyDelete
  12. Hikmah dari wabah ini berkumpul bersama keluarga dan ibadah puasanya lebih khusyuk

    ReplyDelete
  13. Memang sedih karena kali ini gak bisa ke masjid buat sholat dll, tapi senengnya juga bisa kumpul keluarga, yg biasanya gak bisa makan buka bareng krn aktivitasnya macam2 skrng jd bisa bukber bahkan sholat jamaah ya mbak

    ReplyDelete
  14. Kalau diambil positifnya, Ramadhan ini kita punya keluangan waktu untuk beribadah secara khusyuk, Mba. Kapan lagi tarawih, tadarusan tanpa perlu kejar kejaran sama kelelahan akibat beraktivitas diluar rumah.

    Meski berbeda, semoga Ramadhan taun ini tetap bermakna yaa :)

    ReplyDelete
  15. Ramadan yang berbeda dari biasanya, Mbak. Tapi harus tetap semangat. Dan yang penting bisa kumpul dengan keluarga. Semoga ada hikmah kebaikan dari semua ini.

    ReplyDelete
  16. Sekarang terasa banget ya bedanya ramadhan kita. Biasanya anak-anak pada sibuk ke masjid sekarang semua di rumah

    ReplyDelete
  17. Precious moment banget ya saat sekarang ini buat dirimu yang sering tugas karena pekerjaan. Apalagi bulan ramadan ini. Sehat-sehat ya Insav dan keluarga

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah ya mbak, masih banyak yang bisa disyukuri... Semoga kita semua sehat selalu...

    ReplyDelete
  19. Aku rasa gak ada susahnya menurut dengan perintah para pemimpin negeri kita ini. Namun, ternyata masih banyak pihak yang belum paham dan malah cenderung memojokkan dengan berbagai isu.
    Sungguh prihatin melihat keadaan saat ini. Semoga segera berakhir...

    ReplyDelete
  20. Lebih baik memang menjalankan ibadah di rumah saja mam. Bahkan pemimpin dan ulama sudah menyerukan ajakan untuk sementara berada di dalam lingkungan rumah saja. Ada kok contoh seperti ini di jaman Nabi dulu. Kita diminta untuk menjauhi dan tidak mendatangi tempat-tempat yang sekiranya menjadi lokasi penyebaran virus.

    ReplyDelete
  21. Selalu ada hikmah ya mba dengan kondisi begini jadi bisa kumpul di rumah aja bareng keluarga yah jalani puasa dengan keluarga

    ReplyDelete
  22. Membawa hikmah banget pandemi ini bisa berkumpul bersama keluarga dan sering makan bersama yah

    ReplyDelete
  23. Ramadhan tahun ini banyak di rumah aja ya senang anak-anak jadi terpantau di rumah saja, semoga wabah Corona segera berakhir.

    ReplyDelete
  24. Mak, maaf aku salfok banget sama kucingnya. Gemaaaasssssh!

    ReplyDelete
  25. Barokallah ya Mba Indah.
    sekarang jadi lebih sering berkumpul keluarga, pandemi harus kita syukuri
    dan apapun musibahnya selalu bisa mengambil hikmahnya aamiin.
    Gemes ama mpussnya

    ReplyDelete
  26. It is bothersome to always be at home, but we must do so for the benefit of everyone. I'm sorry that you have to have your celebrations at home this year, but I am glad to hear that they are still recognized.

    ReplyDelete
  27. Semoga diberi kelancaran dalam beribadah di bulam Ramadhan yang memang berbeda kali ini ya mba.

    ReplyDelete

Thanks for visiting My Purple World. I am delighted to have you all here :D....
If you like what you read, feel free follow this blog through the button on the right side of the blog and hope you can leave some comments too. Nevertheless, all comments with direct links will be deleted.

Terima kasih sudah mampir ke blog aku ya. Selamat menikmati dan semoga suka. Komentar akan sangat dihargai, tapi link hidup dan spam akan langsung saya hapus ya.

Happy Blogwalking and enjoy 😘