Wonderful Wednesday with My Purple World, Oh My Heartsie Girls, and Friends

Cheers from Semarang..

Here comes another busy week.
I have been traveling here and there for works and while it's exciting, it's also tiring at some point.

After coming back from Moscow, I have to attend meetings at Semarang and Solo, two beautiful cities in Central Java. I have visited these cities before but it's always nice to be back here again.

Semarang, the capital city of  Central Java Province, has been chosen as the place for the final DiploFest, Diplomacy Festival,held by my ministry. This wonderful city has also been well-known for being a wonderful melting pot, where Chinese descendants and Indonesians have lived together side by side harmoniously.

I visited Sam Poo Kong Temple in Semarang and got the photo session wearing traditional Chinese costume! It was so much fun!

I love this costume, although it's heavy and hot!

Sam Poo Kong Temple

And let's join our party now!



Welcome to Wonderful Wednesday!! We always get a head start each week and our Co-Hosts choose from the previous week’s links and we are featuring 7 blogs on week #171!! I am sure that you will find it both fun and interesting to meet and make friends with our Co-Hostesses and Bloggers through our party and we appreciate your visit today!

Oh-My-Heartsie-Girls-WW

❢❢ We would love if you would post our Party Banner or this » Link « on your site for others to enjoy the party each week! And if you looking for something special from last week, you Can Still See See Them Here» Last Week Features ❢:❢ We look forward to your recipes, reviews, DIY crafts, gardening hints, travel, beauty ideas, jewelry you make, paper crafts, your home, home ideas, and decor plus Linky Parties & Giveaways are all welcome! 

 A weekly linky party for all bloggers

And Please Feel Free To Pin A Few Features From Original Source Be Notified When Our Parties Start Each Week Add Your Email Unsubscribe Anytime ❢: [...]


Karren Haller // Oh My Heartsie Girl How To Give Your Home A Makeover Twitter | Bloglovin | Facebook | Pinterest | InstagramDivider 989321gyey13hzit
Indah Nuria Savitri // My Purple World What to See in Red Square, Moscow, Russia Twitter | Facebook | Pinterest | Instagram Divider 989321gyey13hzit
Suzan White // Country Crafting Caramel Apple Pound Cake Twitter | Instagram | Facebook | Pinterest Divider 989321gyey13hzit
Kiappa At Home Fall Decorating Ideas

Feature Chosen by Co-Host's Alice // DIYerfy Clearissa Coward // Clearissa Coward's Command Center Kiappa At Home // Fall Decorating Ideas Gods Growing Garden Homemade Basil Pesto from The Garden

Feature Chosen by Co-Host Kaycee Mason // My Crafty Zoo Gods Growing Garden // Homemade Basil Pesto from The Garden Mommy Evolution Thumbprint Twix Cookie Recipe

Feature Chosen by Co-Host Suzan White // Country crafting Mommy Evolution // Thumbprint Twix Cookie Recipe

Unique Creations by Anita Altered Wine Bottle Halloween

Feature Chosen by Co-Host Indah Nuria Savitri // My Purple World Unique Creations by Anita // Altered Wine Bottle Halloween Lou Lou GIrls Banana Bread Bars

Feature Chosen by Host Karren // Oh My Heartsie Girl Lou Lou Girls // Banana Bread Bars Pennys Vintage Treasures Pink Owls and Plaid Pumpkins

Feature Chosen by Host Karren // Oh My Heartsie Girl Pennys Vintage Treasures // Pink Owls and Plaid Pumpkins

Vanity and Style Autumn Fashion To Early to Be Thinking About

Feature Chosen by Host Karren // Oh My Heartsie Girl Vanity and Style // Autumn Fashion To Early to Be Thinking About
But Now......Lets Party..
You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter

18 comments:

  1. I am very happy to discover your post as it will become on top in my collection of favorite blogs to visit. Frozen 2 2019 Online Streaming

    ReplyDelete
  2. Wah...mbak indah ke Semarang dan Solo ya, selangkah lagi ke Surabaya dan bisa bertemu dengan mbak Indah. Kangen berat, lama tak bersilaturahmi disini...

    ReplyDelete
  3. When i visited Semarang, i only visited Lawang Sewu. next i'll visit Semarang can visit Sam poo kong. So happy yass Mba, can photo wearing traditional chinese costume :)

    ReplyDelete
  4. waaah aku belum pernah nih main ke semarang ataupun ke solo, jadi pengen liburan juga deh, seneng banget bisa berkunjung ke daerah wisata di sana, suka banget sama ppakaiannyaa <3

    ReplyDelete
  5. wah mbak Indah ke Semarang dan Solo ya? aku belum pernah ke dua kota itu mbak, ke Yogya sih pernah semoga kapan2 aku bisa mampir ke semarang dan solo juga ya mbak

    ReplyDelete
  6. You look gorgeous wearing traditional Chinese Custome's.
    Dua kali ke Sam Po Kong, belum pernah masuk sampai ke dalam kuilnya.

    ReplyDelete
  7. Sam Poo Kong emang destinasi wajib kalau ke Semarang yah. rasanya belum lengkap kalau belum mampir ke sana. Pas kunjungan kedua ke sana, saya juga menyempatkan diri sembahyang di sana. It was a nice temple dan sudah banyak acara hiburan juga.

    ReplyDelete
  8. wah, seruu banget mba ke Sam Poo Kong.. Aku belum pernah kesana.. Jadi pengen liburan keluar kota juga deh..

    ReplyDelete
  9. Cantik banget ya memang kuil Sam Poo Kong ini. Kalo ke Semarang, wajib banget mampir di sana. Berasa kayak ke negeri Tiongkok ya :)

    ReplyDelete
  10. Sam Poo Kong keren banget ya.. Btw itu kostum tradisional Cina nya ada tempat penyewaannya atau gimana kak?

    ReplyDelete
  11. You look stunning on that costume, mbak! How much does it cost to rent the costume? Do they also have the ones for male and kids?
    I'd definitely visit the temple the next time I go to Semarang.

    ReplyDelete
  12. Wow gak keliatan lagi di Semarang lho mbak, kayak di negeri asalnya pakaian tradisional itu, seperti di negerinya Andi lau hehe

    Alhamdulillah sehat selalu ya mbak. Kebayang seneng tapi pasti ada capeknya juga kan kerja di sana dan di sini.

    ReplyDelete
  13. Happy wonderful wednesday Mba Indah. Nanti mau jalan2 kesana juga sambil mejeng pake baju lengkapnya juga :)

    ReplyDelete
  14. Meski sibuk, mba Indah selalu menyempatkan diri untuk bisa menikmati kearifan lokal dan itu membuatku salut deh. Jadi bisa enjoy kerjanya ya...

    ReplyDelete
  15. Wah kalau ke Semarang harus mampir nih ke Sam Po Kong. Bisa foto pakai busana ratu zaman dulu. Cantik busananya mba Indah.

    ReplyDelete
  16. Seru banget ya bisa jalan-jalan ke Semarang dan main ke Sam Po Kong juga dan berfoto pakai baju ini juga ya mbak

    ReplyDelete
  17. Wah tempatnya bagus banget wajib diku jungi nih kalau kapan2 liburan k semarang

    ReplyDelete
  18. Jalan2 ke Semarang memang selalu bikin hepi ya mba, apalagi banyak banget spot2 indah buat pepotoan

    ReplyDelete

Thanks for visiting My Purple World. I am delighted to have you all here :D....
If you like what you read, feel free follow this blog through the button on the right side of the blog and hope you can leave some comments too. Nevertheless, all comments with direct links will be deleted.

Terima kasih sudah mampir ke blog aku ya. Selamat menikmati dan semoga suka. Komentar akan sangat dihargai, tapi link hidup dan spam akan langsung saya hapus ya.

Happy Blogwalking and enjoy 😘