Fish and Shrimp Fried Wonton

Hello there..

Ready for another home recipe from my Astoria kitchen?
I know the holiday season is in full swings and everyone is usually spoiling one's sweet tooth with lots of sweets, cookies and cakes. That's just wonderful. And for sure yummy :).

But since I have to be extremely careful with my sugar intake, I stick to my savory plates at home. Including in this special time of the year for those who are celebrating Christmas.

And this time I have fish and shrimp fried wonton.



Perhaps you are wondering why I keep using the same ingredients. I just love fish and shrimp. It might be a bit messy to handle but I usually process them together and then keep them in my fridge if I have some leftovers. But Most of the time, I use them all as everyone in my house like it :).

Previously,  I copy the recipe for siomay time here and this time, it will involve similar ingredients and slightly similar process in the beginning.

So let's start :).

some of the ingredients :)

You will need:

White fish fillet, 1 lbs. you can also use fish paste which you can easily find in the Asian store.
Shrimps, 1 lbs
Flour, as needed.
Eggs, 2.
Tapioca flour, as needed.
Shallot, sliced. 
Garlic, peeled and crushed.
Scallion, thinly sliced.
Carrots, grated or chopped.
Wonton skin, preferably the round one.
Salt.
Pepper.
Fish sauce, if you like.
Vegetable oil for frying.

How to cook:

First, we need to prepare the mixture.
Grind together the white fish fillet, fresh shrimps, onion, and garlic using your blender or food processor.  After all is well mixed, add the salt, fish sauce, flour and tapioca flour little by little. Mix it well using your spatula or spoon. Add the eggs and thinly sliced scallion then mix it well again. I also like to use carrots because they give pretty colors in the mixture.
Once it's ready, it will look like this :).


Next, get the wonton skin ready and put a spoonful of the mixture in the middle of the wonton skin, press the side parts and shape it like a flower. 

It will then look like this.

feel free to make another shape and creation with the wonton skin

Get your deep fryer ready and heat enough vegetable oil on it. Fry it until it's brownish and serve it while it's hot. Feel free to deep it in any hot or chili sauce if you like. You can also eat it together with beef/chicken broth soup.

bon appetit..

Well, that's what I have from my kitchen at this moment. 
Hope you like it and happy cooking, everyone.


Thank you :)




30 comments:

  1. Hampir semua orang suka siomay goreng ya mbak Indah apalagi kalau isinya ikan dan udang pasti banyak proteinnya tuh...tambah lagi buatan sendiri, sesuatu bangettt... :)

    * wonton bisa diartikan siomay nggak sih mbak..hehe.. maaf ya kalau salah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngg sama persis sih mba.. Tapi bahan yang dipakai memang sama :)

      Delete
  2. Hampir semua orang suka siomay goreng ya mbak Indah apalagi kalau isinya ikan dan udang pasti banyak proteinnya tuh...tambah lagi buatan sendiri, sesuatu bangettt... :)

    * wonton bisa diartikan siomay nggak sih mbak..hehe.. maaf ya kalau salah..

    ReplyDelete
  3. I do like won ton - but only the vegetarian kind.

    ReplyDelete
    Replies
    1. We can fill it with veggie as well for sure

      Delete
  4. Yummy! These are very addictive!

    ReplyDelete
    Replies
    1. You are right, Nancy.. Can't stop eating it >_<

      Delete
  5. Salut, dirimu yg super sibuk selalu sempat masak2.

    ReplyDelete
  6. Hmmm...so simple and easy ya mb resepnya. Worth to try nih buat saya yang masaknya itu-itu aja, hehe

    ReplyDelete
  7. Woooww... they look biteable mbak hehehe...
    Thanks for sharing the recipy. I definitely gonna try it this weekend

    ReplyDelete
  8. Ini kulit siomay nya beli jadi ya mak.

    ReplyDelete
  9. Enyaaaak.. Pernah bikin kyk gini tapi kukus dan failed, mungkin goreng bisa berhasil, hahaha..

    ReplyDelete
  10. huaaaa ituh kayaknya gampang banget deh bikinnya. kulit siomaynya beli jadi ada gak ya mama boo...pinisirin deh iniii

    ReplyDelete
  11. mamaku srg bikin ini... aku prnh bantuin , tp nth kulit somaynya jelek kualitasnya ato gmn, pas dilipat retak2 mulu mba... pas digoreng buyar.. -___-.. makanya lbh sneng bli jadi :D

    ReplyDelete
  12. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  13. aku pernah bikin pangsit mb, tapi gagal huhuu

    ReplyDelete
  14. itu kulit pangsitnya lucu banget,bulet....dicocol pake saos enakkk hehe

    ReplyDelete
  15. pangsit.....

    saya kadang iseng buat sendiri

    ReplyDelete
  16. Makan nya pake saos sambel & mayonise pasti makin enak hahaha

    ReplyDelete
  17. Mbak Indah sibuk-subuk masih aja sempet masak... Hummm banyak belajar deh di sini...

    ReplyDelete
  18. Bisa di isi macem macem donk ya makk di dalam wonton nya. Ditambahin bakso, sausage, dan lainnya sesuai selera *jadi laper*

    ReplyDelete
  19. Nanti aku nyontek resepnyaa, aku lg seneng masak niih :D

    ReplyDelete
  20. Wow ... sempat2nya masak, foto2, dan posting hasilnya Mak ... kereen :)

    ReplyDelete
  21. Sebentar lagi bikin blog kuliner iniiih *curiga*

    ReplyDelete
  22. Asik dimakan musim ujan kayk gini makasih resepnya :)

    ReplyDelete
  23. wonton skin apakah teksturnya sama dengan kulit pangsit?

    ReplyDelete
  24. Wah ini jadi bikin laper malem-malem. Besok coba bikin ahhhhhh *elus perut

    ReplyDelete
  25. pernah menggoreng wonton, tpi beli yang instant. Gurih dan enak. Mencoba bikin lebih hemat dan sehat pasti ya Mbak

    ReplyDelete
  26. This recipe looks very easy! I will have to try since this can be expensive when bought in the store (and I bet you they are not going to taste fresh).

    ReplyDelete

Soooo happy to have you all here :D....
Thanks for visiting my blog and feel free to comment but all direct links will be deleted.

Link hidup akan langsung saya hapus ya.

Enjoy!