Wonderful Wednesday with My Purple World, Oh My Heartsie Girls and Friends

Happy voting, people!
Here comes the BIG DAY!

Our Election Day is HERE.
Wednesday, April 17, 2019, is THE DAY when we, all the eligible Indonesian voters. will be voting at the designated areas.

And we are super excited!
Election Day in Indonesia has always been colourful as we had started to have direct election since 2009 and for this year, we have around 190 millions eligible voters.
Such a huge number!

Moreover, around 8 months of gruelling campaign period has been quite an experience. Be it on the ground as well as on social media, we saw horrible hoaxes and misinformation here and there. well, you know how crazy politics is!

But what I am happy and proud is that this HUGE democracy party is conducted smoothly. Well, we have some glitches here and there. But imagine this... managing consecutive election (for President and Vice President, parliamentarian at central government as well as provincial and citi levels) with 190 voters, with turnout voters around 80%, in 34 provinces, 514 cities/municipalities, and more that 7000 villages in area comprising more than 17.000 islands is indeed not a piece of cake. We salute our General Election Commission  as well as all relevant institutions for managing this process and we are now waiting for the real count! 

The quick count shows that our beloved president, Bapak Joko Widodo, will likely be our president again! 

My hubby and I went to our voting booth at 7 AM in the morning.
Yup..7 AM indeed!
We know it's gonna be a long line so the earlier we came, the better.


Cheers from both of us!

Well, that's my brief take on Indonesia's  general election in 2019.
On a lighter note, let's check out my Outfit of the Day during the Election Day, in the next post :).

And of course, let me take you to our weekly link party with My Purple World, Oh My Heartsie Girls  and friends. Are you ready? let's go!


Welcome to Wonderful Wednesday!! Where we start early in week 154. This week our Co-Hosts have chosen from the previous week's links and I am sure that you will find it both fun and interesting to meet and make friends with bloggers from around the world through our party and we appreciate your visit today!Oh-My-Heartsie-Girls-WW

❢❢ We would love if you would post our Party Banner or this » link «on your site for others to enjoy the party each week! :❢:❢ And if you looking for something special from last week, you Can See All The Entries Here ❢:❢ We look forward to your recipes, reviews, DIY crafts, gardening hints, travel, beauty ideas, jewelry you make, paper crafts, your home, home ideas, and decor plus Linky Parties & Giveaways are Ok! And Please Feel Free To Pin A Few Features From Original Source :❢ Be Notified When Our Parties Start Each Week Add Your Email Unsubscribe Anytime ❢:
OMHGWW Linky Party 
 


Indah Nuria Savitri // My Purple World Taman Safari Indonesia - Photo Album Twitter | Facebook | Pinterest | Instagram Divider 989321gyey13hzit

Clearissa Coward // Command Center The Necessity of An Organized Tool Box-We All Need One Twitter | Instagram |Facebook |Pinterest Divider 989321gyey13hzit

Co-Host Pamela //Adoring Doll Clothes Free Crochet Pattern to make doll Princess Crown Instagram | Facebook | Pinterest | Twitter
Divider 989321gyey13hzit

Suzan White // Country Crafting Update Craft Room Twitter | Instagram |Facebook |Pinterest Divider 989321gyey13hzit


Kaycee Mason Southern BBQ Bites Twitter | Instagram |Facebook |Pinterest

Feature Chosen By Clearissa // Clearissa's Command Center Across the Blvd // Spring-tablescape-with-milk-glass-and-vintage-china Feature Chosen by Karren // Oh My Heartsie Girl Blue Sky At Home //How To Use Bunnies In Your Pretty Easter Decor

Feature Chosen by Karren // Oh My Heartsie Girl The Painted Apron //Black and White Checked Bunnies

Feature Chosen by Suzan White // Country Crafting Home Cooking Memories // Easter Chick Cheese Ball Recipe

Feature Chosen by Pamela // Adoring Doll Clothes Nancy On The Home Front //Plants-That-Keep-Bugs-Away

Feature Chosen by Alice // DIYerfy A New Lens //Find A Dream

Feature Chosen By Indah // My Purple World Claire Justine // Cream cheese and Radish coins on toast with cress

Feature Chosen by Karren // Oh My Heartsie Girl Cookie Dough and Oven Mitt // Instant-pot-peanut-butter-cheesecake
Question for you: Did you take a Spring Break vacation, we would love to hear tell us in comments.
But Now......Lets Party
You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter
a

29 comments:

  1. Happy Friday and Weekend.
    Thank you for hosting.

    ReplyDelete
  2. Semangat ya memilihnya mbak sampai pagi2 udah meluncur naik motor sama driver kesayangan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semangat bangeet dong pastinyaaa.. plus driver favorite

      Delete
  3. Semoga kondisi makin kondusif ya mba..agar apa yg ditakutkan banyak orang tidak terjadi dan Indonesia damai dan sejahtera terwujud. Aamiin..

    ReplyDelete
  4. Wah seru ya, Mbak. Btw, suka dengan postingan-postingan wednesdaynya. Benar-benar wonderfull dan inspiratif

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah pelaksanaan pemilu telah selesai berlangsung ya mba. Smoga pemimpin yang terpilih pun bisa amanah

    ReplyDelete
  6. Saya pun memilihnya pagi-pagi biar gak antre. Semoga proses pemilu berjalan lancar. Siapapun presiden yang terpilih bisa menjaga amanah seluruh masyarakat Indonesia

    ReplyDelete
  7. Saya ngasi,h suaranya siangan agar tak antre., jelang zuhur, saat sudah tak ada lagi yang datang memilih, cuma seorang bapak. Lebg adem, he he. Sekarang medsos masih ramai dengan dengung panjang soal pemilu. Lelah juga. Lgatnya karena status yang kiranya saya butuhkan sebagaimana biasanya untuk informasi yang berkaitan dengan literasi atau kulineran tertimbun dengungan.

    ReplyDelete
  8. Yang penting jangan golput ya, Mbak. Bagi saya siapa pun pemimpin yang terpilih nanti, bisa amanah dan memberikan yang terbaik bagi rakyat dan bangsa ini. Amiin

    ReplyDelete
  9. Wah semangat juga masih jam 7 pagi udah berangkat nyoblos. Petugas di TPS udah siap juga ya? Tempatku tuh yang datang udah gasik, tapi petugas belum selesai ngecek seluruh kartu suara.

    ReplyDelete
  10. Semoga pemimpin yang terpilih nanti amanah terhadap masyarakat ya, mba. Siapapun dia, entah prabowo atau jokowi

    ReplyDelete
  11. Hopefully Jokowi win for the election aamiin.. amanah amanah amanah. Semoga

    ReplyDelete
  12. Mbak Indah dapat nomer berapa tu datang ke TPS jam 7. Alhamdulillah meaki lintas provinsi, akupun datang awal dan masoh belum ramai. Alhamdulillah proses pencoblosan berjalan lancar dan semoga apapun hasilnya, rakyat Indonesia sudah dewasa menerima dengan gembira.

    ReplyDelete
  13. Kadang suka sedih kalau lihat postingan yang saling menjelekkan Paslon berseliweran di medsos...semoga suasana makin kondusif dan siapapun presidennya semoga kelak membawa kebaikan untuk seluruh bangsa Indonesia...aamiin... Suka banget sama postingan mbak Insav yang keren dan inspiratif...selalu takjub melihatnya....

    ReplyDelete
  14. Selamat datang di Indoensia yang sedang berpesta rakyat melaksakan kedaulatannya...
    Beginilah wajahnya.

    Semoga Allah selalu menjaga lisan kita dari seburuk-buruknya prasangka.

    ReplyDelete
  15. Yeaaay...aku juga udah nyoblos kak. Seneng bisa berpartisipasi dalam pesta demokrasi kali ini. Kemarin di Jogja kerasa kaya lebaran. Orang pada pakai baju putih banyak banget hahahaha...jalanan juga sepi nggak kaya sehari-harinya. Semoga presiden 2019 membawa Indonesia lebih baik lagi ke depannya. Aamiin

    ReplyDelete
  16. Toss dulu donk kak aku juga anti golput club hehe, semoga aja ya kak pemimpin yang terpilih nanti bisa amanah dan terbaik untuk Indonesia.

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah melaksanakan tugas memilih dengan baik ya Mba Indah hahaha
    Lega luar biasa rasanya.

    ReplyDelete
  18. Seneng liat foto mama Bo dan si bapak. Sehat terus ya mama Bo.

    ReplyDelete
  19. Memilih adalah hak bangsa Indonesia dan sayang banget kalau hak tidak digunakan dengan baik apalagi sampai Golput. Semoga KPU dapat bekerja dengan baik.

    ReplyDelete
  20. Suka deh sama style fashion mba Indah saat nyoblos, kece, hehehe...kompak sama suaminya, alhamdulillah ya sudah menggunakan hak suara untuk pemilu

    ReplyDelete
  21. Indonesia unik dg karakter manusianya. semoga siapapun yang menang bisa membawa negara ini lebih maju dan berkembang.

    ReplyDelete
  22. waaah udah dari pagi yaa di TPS, kalo aku karena namanya ga terdaftar jadi baru bisa ikutan nyoblos jam 12 ke atas pake eKTP heheh

    ReplyDelete
  23. Pemilu kali ini, tahun 2019, memang luar biasa, mbak. Aku merasakan uforianya begitu kuat. Alhamdulillah, semua bisa berjalan dengan lancar dan baik.

    Meskipun beberapa hari ini kabar di TV banyak anggota KPPS yang meninggal karena kelelahan, dsb. Semoga semua yang bertugas mendapatkan pahala yang setimpal. Tadi aku lihat di TV, perjuangan warga negara Indonesia berjuang mengantarkan surat suara agar sampai di lokasi dengan memakai sapi sebagai transportasinya karena jalanan yang berlumpung. Aku salut.

    ReplyDelete
  24. Mama Bo mau berangkat nyoblos aja keren gitu style-nya
    Apalagi kalau pas traveling dan kerja
    Selalu suka sama OOTDnya

    ReplyDelete
  25. You and your husband look fantastic! It's good to get to the polls early. It's bad that more people don't get out to vote.

    ReplyDelete

Thanks for visiting My Purple World. I am delighted to have you all here :D....
If you like what you read, feel free follow this blog through the button on the right side of the blog and hope you can leave some comments too. Nevertheless, all comments with direct links will be deleted.

Terima kasih sudah mampir ke blog aku ya. Selamat menikmati dan semoga suka. Komentar akan sangat dihargai, tapi link hidup dan spam akan langsung saya hapus ya.

Happy Blogwalking and enjoy 😘