Review of Garnier Skin Active Clearly Brighter Daily Moisturizer SPF 15

Review of Garnier Daily Moisturizer


Hello, beautiful people!

Hope you are enjoying whatever season you are on now.
I know some of you are enjoying the freezing snow, endless rain, or even balmy sun.
Here in Jakarta, Indonesia, we have a melange of sunshine and heavy pour.
Well, the beginning of the year is typically like this and we usually have more rain as the Chinese New Year is coming.

I have been enjoying the tropical weather of Jakarta.
Yet, my skin need some adjustment obviously after moving from colder place like New York City to forever-humid Jakarta.
That's why I need a good day-to-day sunscreen.

Now, I have been routinely using Estée Lauder Crescent White Full Cycle Brightening Milky Emulsion (read the full review by clicking it :)) as well as Garnier Skin active Clearly Brighter Sunscreen.

Let's read my take on this on the review of Garnier Skin Active Clearly Brighter  Daily Moisturizer SPF 15.

PRODUCT INFO

This product is one of the collection from Skin Active series, particularly Clearly Brighter variant. There are 5 different products from this series and the one I have is the daily moisturizer with broad spectrum SPF 15.

Clearly brighter
It comes in a plastic bottle with pump on top to help us adjust the liquid as needed.

The weight is 2.5 fl oz/75 ml. For me it's enough for approximately 3-4 months of daily use. It also has its expiry date printed clearly on the bottle.

The pump on top of it...

As I read it from the website, www.garnierusa.com, it claims that it will brighten and smoothen our skin. " Clinically proven results.* In 1 week, reveals two key dimensions of brighter looking skin: radiant, more even skin tone and improved skin texture, even reduces wrinkles. *In a clinical test."

THE INGREDIENTS



Again, the website says:

"Active ingredients Purpose 
Avobenzone 3% .................... Sunscreen
Octisalate 5% .................... Sunscreen
Octocrylene 5% ................... Sunscreen

Inactive Ingredients: water, glycerin, silica, dimethicone, PEG-100 stearate, glyceryl stearate, octyldodecanol, ammonium polyacryloyldimethyl taurate, ascorbyl glucoside, benzyl alcohol, benzyl salicylate, capryloyl salicylic acid, caprylyl glycol, citral, dicaprylyl carbonate, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, disodium EDTA, geraniol, limonene, linalool, nymphaea alba flower extract, palmitic acid, phenoxyethanol, phenylethyl resorcinol, sodium hyaluronate, sodium hydroxide, sodium palmitoyl proline, steareth-100, stearic acid, tocopherol, xanthan gum, fragrance."

the look of the moisturizer

THE PRICE

I bought this at CVS New York City and the price is USD 15,-

I haven't really look for it here in Jakarta but I guess I saw it online.


THE PACKAGING

Too bad I lost the box but this product certainly comes in a sturdy box in white and green nuance, signature of Garnier. The bottle itself is pearly white with green pump on top of it. The pump is good, so that it's easy to control the flow of the liquid from the bottle.

I have other product from the same series that I will review later. It's Moisture Rescue Refreshing Gel - Cream fro dry skin. the packaging is pretty much similar to this daily moisturizer.

Wait for this review!

HOW TO USE

To use this product, pump the product (approximately 1 - 2 pumps are enough) and apply it liberally to your face and neck. Do it 15 minutes before being exposed to the sun. 
Easy peasy, right!

HOW I FEEL

I like the fact that it feels light and not stick on my face. 

It doesn't have any particular smell and there is only a faint, lovely hint of flower but not too strong. So it's good!

I usually put it after the serum, with a short break in between. It absorb quickly to the skin and you can feel the moisturizer working, It keeps my skin fresh and moist. After 2 months of intensive use, I can see my skin tone is brighter and healthier. Unfortunately, I don't have the 'before' photo, but I can assure you that I feel the result of wearing it diligently. 


no filter..nothing but the daily moisturizer.. 


So, that what I have about Garnier Skin Active Clearly Brighter Daily Moisturizer  with SPF 15 .
So far, I have no complaints and happy to use it and repurchase it. It's not too expensive and it's 

What do you think?
Do you think you will try this as well?
What is your favorite daily moisturizer?
Share it freely in comments, please.


Reference:

Garnier USA: 
https://www.garnierusa.com/about-our-brands/skinactive/clearly-brighter/clearly-brighter-brightening-smoothing-daily-moisturizer-spf-15


48 comments:

  1. Thanks for your marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you happen to be a great author. I will remember to bookmark your blog and will eventually come back very soon.

    ReplyDelete
  2. Packaging nya lucu beb, kalau dibawa kemana-mana praktis ya soalnya pump gitu kalau di Indonesia ada I'll wanna try this. Sayang kebanyakan masih kemasan tube disini. Love your post

    ReplyDelete
  3. Waaah aku baru tau garnier ada moisturizer nya.. kudet ya aku tuu.. aku jd penasaran. Apalagi ada spf nya.. aku biasa tau nya yg day cream aja de garnier..

    ReplyDelete
  4. That's something one can always use! I'd love to get that!

    Mica's had skin splotches that I don't know what they are. I'm pretty sure he'll have to watch his skin habits the rest of his life.

    ReplyDelete
  5. Waah Garnier Skin Active Clearly Brighter Daily Moisturizer SPF 15 ini produk baru yaa dan belum ada di Indonesia? Soalnya aku baru tau hehe

    ReplyDelete
  6. I love Garnier products but haven't tried this one yet. I think it sounds like a great drugstore moisturizer. I'll be sure to try it based on your glowing recommendation.

    ReplyDelete
  7. I just thinking about this product before, about why i didn't know.. Ah.. This product available on USA kekekeke maybe if this product sell in Indonesia, I want to buy it..

    ReplyDelete
  8. Wah Garnier product, katanya from USA ini lebih bagus dibandingkan yang dipasarkan di INdonesia? bener ga yah itu?

    ReplyDelete
  9. demiapaa penasaran sama produknyaa!! sayangnya belom ada di indo ya ini huhu semoga bakal masuk indoo

    ReplyDelete
  10. Produk-produk yang dijual di luar negeri ini lebih bagus ya dibandingkan dari produk-produk yang dijual di dalam negeri

    ReplyDelete
  11. Wah produk Garnier terbaru ya kak? Belum masuk Indonesia sih ini kayaknya ya huhu dan wanginya soft gt kan kak, ga nyengat

    ReplyDelete
  12. Ih aku baru tahu produk ini kak. Pengen coba deh, packagingnya menarik soalnya.

    ReplyDelete
  13. Penasaran banget sih sama produknya. Pengen cobain deh tapi takut ga cocok. Kira kira cocok untuk kulit sensitif gak ya?

    ReplyDelete
  14. Aku baru tau dgn produk garnier ini beb. Paling suka dengan maskernya aja sih yg aku refurchased beb.

    ReplyDelete
  15. kalau produknya cocok di kita plus harganya terjangkau, emang kita jadi langsung cinta mati gamau move on, nggak bakal komplin yang pasti beli lagi haha

    ReplyDelete
  16. aku belum pernah cobain produk ini, btw suka ih sama packagingnya luucuu, udah gitu praktis ya dan travel friendly, harganya juga terjangkau, jadi kepo pengen cobain juga deh

    ReplyDelete
  17. Aku udh punya ini nitip sm temen sih , tapi kayak nya emang kulit ku aja yang gak cocok pake produk garnier manapun kecuali sheetmask nya . Bau nya yang aku suka dari garnier karena wangi garnier banget hahaaha .

    ReplyDelete
  18. Sayangnya memang belum tersedia di Jakarta ya mba, padahal produk2 Garnier lumayan cocok di aku :)

    ReplyDelete
  19. I've never seen this variant of Garnier in Indonesia mbak. It looks interesting though since I am currently looking for a good sunscreen. Tapi kalau ada yang jual di Indonesia kayanya harganya bakalan melonjak naik deh yaa. Hehehe

    ReplyDelete
  20. Tadinya ini aku pikir produk Garnier baru buat di Indonesia eh taunya bukan di Indonesia, langsung kecewa padahal niat mau cobain. Hihi

    ReplyDelete
  21. Garnier yang bisa di pakai sehari hari. Bentuk pump membuat tangan kita tidak kotor, tidak perlu colak colek

    ReplyDelete
  22. Trims review-nya ttg produk ini mba.. jadi tahu dan ingin mengenalnya lebih jauh nih..

    ReplyDelete
  23. makin banyak aja produk garnier ini ya

    ReplyDelete
  24. Mmm.. garnier ini bagi kulit aku sangat soft banget.. ngeblend dikulit aku dan ngga oili.. tapi bagi aku spf nya kurang gedeee... entah aku lebih nyaman dengan mouisturizer dengan spf tinggi.. merasa nyaman terlindungi

    ReplyDelete
  25. Asli penasaran Ama produk ini, sayang ya belum ada di Indonesia... Hiks...

    ReplyDelete
  26. Kalau aku suka pake masker garnirnya, oiya yang ini belum coba kak, tp di Indo kemasannya sama gak? semoga cocok dengan kulitku

    ReplyDelete
  27. I never using mosturizer like this . So i dont know how to give comment for that mosturizer. Hehee. Tapi kok jadi pengen cobain

    ReplyDelete
  28. Aku belum pernah gunakan mosturizernya, kalau sabun muka aku sering gunakan garnier, sama Micellar Cleansingnya aku gunakan juga. Penasaran juga nih sama Mosturizernya

    ReplyDelete
  29. Dulu sempet pakai rangkaian lengkap skin care garnier, dh brhenti tinggal cuci mukanya aja yg masih setia,,jd mayu blik lg pakai produkny terlebih mosturizerny

    ReplyDelete
  30. Aku pakainya Garnier Pelembam yang Sakura. Kalau di lihat2, Garnier Skin Active ini belum ada di Indonesia kayanya. Mungkin nyesuaiin kondisi lingkungan tropis kali ya Mbak

    ReplyDelete
  31. Eh perasaan belum pernah liat produk ini di Indonesia. Katanya Garnier yg dipasarkan di US lebih bagus dr yang dijual di Indonesia ya.

    ReplyDelete
  32. Enak ya mam kalau moisturizernya enggak sticky gini. Jadi ga berasa gerah di wajah.

    ReplyDelete
  33. Sebenarnya aku paling suka sama kosmetik botol pump, mba Inda...
    Tapi rasanya belum pernah lihat Garnier Skin Active Clearly Brighter Daily Moisturizer SPF 15 ini yaa...

    **apa karena belanjanya di Griya mulu siih...
    Hihii...

    ReplyDelete
  34. Produk garnier yang saya pakai itu baru facial foam-nya aja :)
    Produk yang Mba Indah pake ini kayaknya banyak yang akan cari nih, sayangnya gak ada di Indonesia yaa :(

    ReplyDelete
  35. Biasanya formula produk skincare terutama pelembab luar negeri bakal beda ya sama yg dalam negeri?

    ReplyDelete
  36. Aku dapet 40% off nih mba dr cvs buat kosmetik. Boleh nih beli si garnier pas bnget pelembab ku habisy 😆😆😆. Makasi reviewnya mba indah 😁

    ReplyDelete
  37. Eh packagingnya lucu pump gtu. Beberpa kali pakai garnier yg kemasannya tube atau kalau gak yg kemasan kecil2 buat travel hehe :D

    ReplyDelete
  38. Aku sudah pakai peroduk Garnier beberapa kali dan cocok. Kalau yang ini belum pernah coba. Garnier Skin Active Clearly Brighter Daily Moisturizer SPF 15 ini produk baru ya?

    ReplyDelete
  39. Wah sayangnya spfnya nanggung mba yah cuman 15, tapi katanya produk lur lebih bagus yah mba ketimbang yang idah masuk ke indonesia??

    ReplyDelete
  40. Saya suka Garnier tapi yang bentuk sheet mask aja, Mama Bo. Kalau produk satu ini belum coba saya. Next lah ya.

    ReplyDelete
  41. Aku juga ada beberapa produk skin care yang pakai Garnier. Salah satunya Micellar Waternya yang emang ampuh banget angkat sisa makeup hehe

    ReplyDelete
  42. Aku suka nih kak makeup ataupun skin care yang kemasannya pump gitu. Menurutku lebih steril aja kak. Ga buka tutup kemasannya trus bisa dikontrol secukupnya saat mau dipakai

    ReplyDelete
  43. produk skin care garnier banyak juga ya. eh, ternyata di USA ada juga produk garnier. keren...keren...
    aku sering pake maskernya lho.

    ReplyDelete
  44. Wahhh jadi inget apa yang pernah dilakukan mama dirumah wuehehe, dan keinget aja namanya itu wuehehe

    ReplyDelete
  45. Its been great co-hosting with you this week.

    ReplyDelete
  46. Right now I am loving the Clinique 72-hour moisturizer. It's actually pretty good and just what I needed for the dry winter season. It's one of few products that I haven't gotten pimples from using.

    ReplyDelete

Thanks for visiting My Purple World. I am delighted to have you all here :D....
If you like what you read, feel free follow this blog through the button on the right side of the blog and hope you can leave some comments too. Nevertheless, all comments with direct links will be deleted.

Terima kasih sudah mampir ke blog aku ya. Selamat menikmati dan semoga suka. Komentar akan sangat dihargai, tapi link hidup dan spam akan langsung saya hapus ya.

Happy Blogwalking and enjoy 😘