WW: Fearless Girl NYC

This is a long overdue post about me and the Fearless Girl of New York City.


Have you heard of it?
The Fearless Girl of New York?
So what's the story, girl?

Cheers from me and the fearless girl of NYC



Right in front of the Charging Bull of New York, stand this awesome Fearless Girl.
Standing a kimbo with determination on her face, Fearless Girl, a bronze statue made by Kristen Visbal, is originally made to send the message regarding gender diversity and equality in work place. Well, she is commissioned by State Street Global Advisors via McCann in New York and installed in Bowling Green in the Financial District in Manhattan, where you have NY Stock Exchange and many important trading companies as well as financial institutions. Hopefully this statue will be a constant reminder that women can be strong and brave to do similar works done by men. Noting that the financial world is dominated by men, I think this strong signal is so appropriate!

I love to see the figure and the characters depicted in this statue.
This girl is strong, brave, and so ready to face the world.
Look at her chin and determined eyes! 
Up in the air, yet not turning her as a boastful nor belligerent one.
She's just brave, fearless.
Love it!
Fearless Girl NYC
Fearless girl


By the time I visited this girl, back in July 2018, she was still standing tall (although she is only 50 inches or 130 cm tall) in front of the Charging Bull, another landmark we have near the area. I heard that she is now relocated to New York Stock Exchange in November 2018. When I visited NYC last October, she was still standing at the same spot. Well, I need to go back to NYC again and check it out, I guess :).

And if you want to see the Charging Bull, check out this photo as well. 
Will be back with his story some other time.

Charging Bull NYC
He looks so fierce!



Charging Bull NYC
The Charging Bull and me :)

So, what do you thin about the Fearless Girl and the Charging Bull?
Do you like them?
Which one do you prefer?

Join us on (almost) Wordless Wednesday and check out the link party!





31 comments:

  1. I love the strong girl pose! I pose with cardboard cut out people, and sculptures. It's so much fun.

    I so need to get back on the WW bandwagon. So many distractions lately. Tonight I was working on a Style Guide for my sister's non profit organization. Lots of work. It's done as far as I'm concerned.

    ReplyDelete
  2. Nice post I enjoyed that and I love the poses heheh!

    Have a posttastic week :-)

    ReplyDelete
  3. Hehehe, pose keduanya mengatakan sama-sama fearless girl, eh yang berbaju ungu fearless woman ding hahaha

    Suka banget ama poses foto 2 dari atas, mimiknya sama hehe, seakan menandakan yang satu bahagia bisa pose di situ, sedang yang satunya bahagia dikunjungi :D

    ReplyDelete
  4. Kirain gadis cilik beneran, rambut dan alisnya yang mirip orang. Ternyata patung ya, mba. Dan pose mba Indah kece ih, sampai dilihatin pejalan kaki. Mereka mupeng kali ya, bergaya ala patung gadis kecil kayak mba Indah, hehehee

    ReplyDelete
  5. Interested banget sama fearless girl, simbol dari keberanian untuk kesetaraan gender...
    Di NYC apa emang banyak mbak patung2 kayak begini?

    ReplyDelete
  6. Konsepnya menarik ya, yang patung fearless girl, melukiskan kemerdekaan perempuan.
    Patungnya unik, seru juga bisa foto di tempat itu

    ReplyDelete
  7. Dua2 nya patung yg ingin saya lihat secara langsung...hahaha...Semoga bukan hanya impian bs jalan2 ke sini suatu saat nanti...

    ReplyDelete
  8. I like both photos. The most I prefer is the photo of photomodel in purple to those 2 photos ..lol

    ReplyDelete
  9. Kedua photo bunda suka tp yg paling bunda suka adalah liat fotomodelnya selalu dlm balutan warna ungu, hehe..

    ReplyDelete
  10. Yg di sebelahnya si fearless girl itu juga fearless woman. Gak kalah kerennya dalam memberikan inspirasi buat perempuan2 lain termasuk aku :)

    ReplyDelete
  11. Saya pernah baca berita tentang patung fearless girl ini. Sempat jadi kontroversi juga karena berhadapan dengan patung Charging Bull. Tetapi, banyak juga yang mendukung. Kabarnya akhir 2018 bakal diangkat? Bener jadi diangkat itu patungnya?

    ReplyDelete
  12. Fearless Girl mengingatkanku akan drama Strong Woman Do Bong Soon. Dia kan imut2 tapi punya kekuatan super. Suka matanya yang terlihat berani melawan ketidakadilan

    ReplyDelete
  13. waaahh.. iya ini patung gadis pemberani banget ya gayanya. penuh percaya diri dan berani menantang dunia di depannya

    ReplyDelete
  14. aku suka banget lihat gaya mama bo di sebelah fearless girl di atas. mirip banget dirimu dan patung itu mama bo

    ReplyDelete
  15. baru tau ttg patung fearless ini mba In apalagi baca komen mb Ke jadi pengen googling hehehheh

    ReplyDelete
  16. Keren gayanya saat beraksi di kamera.kecerian dan berani tampil beda adalah ciri khas mba.

    ReplyDelete
  17. Aku gagal fokus ama yang digantung dileher..pasti cetar banget hasil jepretnya. Ah jd kangen tranvelling

    ReplyDelete
  18. Mbak indah..pose nya mirip banget haha keren mbak, dua gadis pemberani yaa

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. They both look powerful and strong. Just like what Bunda Yati said, I agree. Which one I like most? I also prefer the woman in purple. Hehehe. She's a fearless and humble person. Love you, mbak Indah.

    ReplyDelete
  21. Harusnya tambah sama Obi ya mbak jadi bertiga nih pasti gayanya keren juga

    ReplyDelete
  22. Woow...
    The fearless girl looks though with her determination.
    I like that figur.

    And is it looks like tipically of a women in America, right?

    ReplyDelete
  23. Uluh uluh mba insav. Gayanya oke banget di poto

    ReplyDelete
  24. Makna di balik patung gadis perempuan itu dalam juga ya? Kalau liat patung itu akan selalu ingat kalau perempuan jg bisa jd apapun yg mereka impikan, gak kalah dr laki2 asal percaya dri dan berusaha ya :D

    ReplyDelete
  25. I love Fearless Girl and how she is a symbol for female empowerment. I hope I can take my girls to see it some day soon!

    ReplyDelete
  26. Pertanyaanku di ig kmren terjawab sudah disini. :)

    ReplyDelete
  27. Aih posenya sama gadis kecil itu cucok sekali deh ,mba. Aku senang lihat style, Mba Indah. Menurutku ada unsur nyentriknya plus fashionable pastinya

    ReplyDelete
  28. Jadi ini simbol keberanian seorang gadis ya. Keren jg idenya ��

    ReplyDelete
  29. luar biasaaa perdenya mbak indah hahahah keren emang satu mommy ini
    aku fansssss!!
    style nya, eksisnya, pemikirannya
    laffff mbak

    ReplyDelete
  30. i just know the fearless girl staute by reading this blog, thanks for sharing kak

    ReplyDelete

Thanks for visiting My Purple World. I am delighted to have you all here :D....
If you like what you read, feel free follow this blog through the button on the right side of the blog and hope you can leave some comments too. Nevertheless, all comments with direct links will be deleted.

Terima kasih sudah mampir ke blog aku ya. Selamat menikmati dan semoga suka. Komentar akan sangat dihargai, tapi link hidup dan spam akan langsung saya hapus ya.

Happy Blogwalking and enjoy 😘