Missing the breathtaking underwater world of Indonesia



Entah kenapa..
Beberapa hari ini saya merasa ada yang tidak pas.
Tidak enak.
Membuat gundah...

I just don't know why I feel a bit 'off' lately.

Well, it's normal though :).
Perhaps I'm just tired..

Btw, jarang-jarang mellow seperti ini, saya pikir-pikir apa karena kurang piknik ya?
Soalnya banyak teman-teman yang posting atau merespons di sosial media dengan saran piknik kalau sedang gundah :).
Padahal saya selalu mencoba untuk keluar menikmati indahnya musim gugur di New York yang memang cantik luar biasa. At least for me.

We wandered around New York Botanical Garden, Central Park, and Astoria Park to fully enjoy the breathtaking autumn in New York. 

But back to the office, I still feel something is missing.
Terribly.

Yah, mungkin saya memang kurang piknik.
Sepertinya saya kangen tanah air.
Iya, saya kangen piknik di tanah air :).
Dan menyelam...hobi saya yang sudah lama absen dilakukan.

Looking at those breathtaking walls with its creatures..
Swimming along with turtles and school of fish..
Taking pictures here and there.. 
Taking underwater selfie again and again..

underwater selfie? why not :p....



Watching clown fish ..
Or just simply let my body float around in the depth of the sea..




Aaah, ini judulnya menyiksa diri yaaa
Dan dilalahnya, saya baru baca postingan Eka,blogger traveler ngetop yang rajin wara-wiri, yang baru aja main ke Manado, salah satu spot diving favorit saya. Atau lihat postingan path MF Abdullah, another blogger friend,  yang sedang menikmatinya indahnya Sulawesi, termasuk alam bawah lautnya.


Kalau sudah begini, hiburan saya hanya melihat koleksi foto-foto bawah laut yang sempat saya ambil saat menyelam di tanah air.

Dan sepertinya ada beberapa foto yang belum pernah saya publish juga :).
Boleh yaaa saya share di sini.

Most of them where taken in Bunaken, Manado, North Sulawesi.

blue...

recognize this fish from Finding Nemo? :)
so close..so happy :)

Dan memang alam bawah laut Indonesia cantiiiik bangeeeet


isn't he cute :)



Diving in Indonesia is what I love.
And I sincerely hope I can try diving here at the US and the Carribean as well.
Gotta save some money to have those awesome holidays :)


What would you do if you're feeling a bit off?

17 comments:

  1. We all feel a little off from time to time. I tend to exercise more when that happens, though diving would be an amazing way to boost spirits too!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'd love to, Theresa.. But after the surgery and chemo I have to be easy on some stuff :)

      Delete
  2. Aku dong, udah nyampe Nusa Lembongan nggak snorkeling, nggak banana boat, minimal basah kuyup aja enggak. Huhuhuuuu so many efforts to get there, but eventually time won.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huaaaaaa... Sayang bangeeet maaak.. Kalau aku mungkin udah ngg mau pulaaang hehehehe

      Delete
  3. Wah... seru, ya. Nyelem, snorkling. Semoga bisa punya kesempatan main ke sana. Aamiiiiiiin :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyaaa Mak Niaaa.. Indonesia tuuh surgaaa bangeet :)

      Delete
  4. Mama Bo,. semoga sekarang udah enakan ya..
    Di kasih lihat foto indah begitu malah bikin aku yang merasa terhibur. Ya Allah..indah bangeet ya.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makasiiiih mba Wayaaa.. Aku juga selalu terhibur kaliaaan kooook :).. Thanks for always be there yaaa.. Yuuuk nyemplung bareeng ;)

      Delete
  5. Sabarr, nanti klo balik le sini di segerakan menjelajah lagiii *trus tiba2 pengen barengan ngetrip gitu sama mama Bo* �� ^_^

    ReplyDelete
  6. Oh how I would to see those things in their natural habitat!!

    ReplyDelete
  7. go dive ..let's see what we have around here..

    ReplyDelete
  8. I can see why you miss that. The closest I've gotten is the zoo. That's pretty sad, but true.

    ReplyDelete
  9. Haha... Aku jg sempwt mupeng pas bewe ke blog mba eka, yg ke manado naik citilink itu :p

    ReplyDelete
  10. I do understand why you miss those moment! Let me be your guide just in case you want to explore "Derawan's island" diving paradise in Borneo!
    Catch u later, alligator! Hahahahaha.. ( we are used to say this when worked with Aussie fellow worker, in gold mining company, deep down in Borneo jungle)

    ReplyDelete
  11. It's okay to feel mellow sometimes, darling. It is why we are endowed with eyes and feelings so that everything we see and experience would enhance our beings. Your photos are truly one-of-a-kind. I am amazed with the clarity of your photos which were taken so deep inside the ocean. You will dive again very soon. Hope I will be able to join you tooooo!

    ReplyDelete

Soooo happy to have you all here :D....
Thanks for visiting my blog and feel free to comment but all direct links will be deleted.

Link hidup akan langsung saya hapus ya.

Enjoy!