WW: Fort Frederick, St. George's, Grenada

Let's continue our journey to St. George's, Grenada, shall we?


Overlooking the amazing view of St. George's

I'm in love with this country as it has so much in common with my beloved Indonesia.

One thing for sure, we both are the world's largest producers of nutmeg.
This golden spice really spurs up the economy and give this lovely country its fame.
And probably, on a bleaker side, also bring colonialism.

So, on the following day after my endless meetings in this island of spice, we decided to browse around the city. We rent the local taxi from the hotel and I traveled around with my dearest friend, Rie Kadota. We had 2 forts with amazing view from the top, local market and museums. St. George's itself has 4 forts on every corner of the city. 

Here are some photos I took from Fort Frederick with its amazing vista and the surroundings. Hope you love it as much as I do!


Welcome to Fort Frederick

It took us about 40 minutes to drive up here. Not because it's far but because of the traffic along those narrow yet cute alleys and road in the city. As we had stopped at the local market before heading here, we managed to eat fresh mangoes along the way. Super yuuum!


clear blue sky!
Fort Frederick is such a lovely place.
You can read a glimpse of its interesting history on the photo below.



Here are more photos from the surroundings of the fort.
I love the fresh yellow frangipani (that's the name of this type of flower, right?), the clear blue sky, fresh breeze, and relatively well-maintained architectures.

Don't 

Perfect spot for a photo shoot :)

St. George's, Grenada
the vast ocean in front of you..


Uniquely, this fort is not facing the sea but rather backwards.
The fort is facing the city, as the British had traumatic experience of being attacked by the French from inland, instead of the ocean. That's the reason why the canons are also facing the city.







And here's happy me posing on Fort Frederick, wearing my favorite t-shirt saying: I swear I'm a blogger :)





St. George's, Grenada


Meanwhile, have you managed to check out my video o YouTube about my trip to Grenada?

Here's a little sneak peak of what you can do in St. George's in a day.



Feel free to see the previous video on Grenada as well, particularly about the lovely Grand Anse Beach and the famous Catamaran sail we can also do in St. George's, Grenada.



Join us on (almost) Wordless Wednesday (click HERE) and enjoy the link party

25 comments:

  1. very nice place, amazed with your pict sis....and the caption on t-shirt also, hehe. Hope one day I could reach there

    ReplyDelete
  2. Whuaaa kaosnya kereen dipake sama orang keren pulaaak.
    Selalu memukau ceritanya, suka banget sama pemandangan langit dan awan2 yang ceraah, secerah senyumanmuuu Maak Eaaaa..

    ReplyDelete
  3. Tanpa pala masakan semur rasanya kurang afdol. Sampai-samapai minta sama tetangga sedikit. Pala mahal karena pohon mulai punah

    ReplyDelete
  4. The view is breathtaking! I like the door. It looks like it leads to something magical!

    ReplyDelete
  5. salfok sama kaosnya, hehehe beli dimana mbak? btw nice view, nice shoot and keep smiling sis

    ReplyDelete
  6. Pasti banyak yg salfok ama kaosnya nih Mba Indah :)
    Aku mauuuu kapan2 main ke negara ini

    ReplyDelete
  7. What an interesting bit of history there.
    I do love those little yellow flowers. It does look like it is lush with beautiful vegetation. I'm sure it's even more spectacular to see in person.

    ReplyDelete
  8. Ada cerita lanjutannya lagi gak kenapa French memilih menyerang melalui kota? Apakah karena Inggris memang sejak dulu katanya terkenal dengan kekuatan Angkatan Lautnya?

    ReplyDelete
  9. Grenada dan Granada ternyata kota yang berbeda ya, Mbak. Btw, bentengnya keren nih dan asyik kalau buat foto-foto

    ReplyDelete
  10. Mbaaaa, kugagal fokus ama kaosnya, keceh beraaatt, pengen punya kaos lucu gitu dong hihihi.

    Btw ini tempatnya keren banget viewnya, saya sering ke benteng di pulanu Buton, tapi masih lebih keren ini deh hihihi

    ReplyDelete
  11. Aku selalu suka ama benteng dan cerita-cerita sejarahnya. Menarik aja gitu.. Kalo lagi traveling ke suatu kota, dan di kota itu ada benteng bersejarah kayak gini, bisa dipastikan ga akan kulewatkan..

    ReplyDelete
  12. Suka lihat foto yang Fort Frederick. Bagus banget itu kayaknya foto di sana. Overall ya memang pemandangan seluruhnya bagus sih. Entah kapan bisa menginjakkan kaki Grenada. Makasi sudah berbagi keindahan berbagai tempat ya, Mbak Indah

    ReplyDelete
  13. Bener-bener galfok sama kaosnya mbak, hihihi. Next semoga bisa ke Fort Frederick, pemandangan disana bagus banget. Makasih mbak Indah sudah menampilkan pemandangan di sana walau Dewi belum ke Grenada jadi tahu deh��

    ReplyDelete
  14. MasyaAllah keren banget pemandangannya. Betah pastinya menghabiskan waktu di sini. Sekadar duduk memandangi awan berarak.

    ReplyDelete
  15. Mbak aku punya loh kaos spt itu, hadiah lomba blog ala tempo dulu buat keakraban. Ah, life as a blogger was so simple. Tapi sekarang udah jelek karena karena cuci pake cuci pake. Btw, sepertinya iklim Grenada tropia atau lagi musim panas mbak? Cakep pemandangannyan.

    ReplyDelete
  16. Wah, pemandangannya beneran indah mbaaaak, aku bakalan betah bengong dan merenung di sana deh hehehe. Aniwey, aku punya juga kaos itu hahaha

    ReplyDelete
  17. Indahnyaa pemandangnnya mba Indaah. Senang juga dapat kesempatan untuk bisa berkunjung ke negara seindah ini ya mbaa

    ReplyDelete
  18. Bunga sepatu kan ya yang warna kuning itu mbak, mirip dengan di Indonesia ya. Alamnya cantik banget ya di Granada. Bakal krasan kalo bisa liburan di sana, aamiin

    ReplyDelete
  19. Aku punya kaos blogger yg mirip mba Indah pakai tapi tangannya panjang hehe...jd salfok.sama kaos..xixixi

    ReplyDelete
  20. Cakep banget, bisa lihat pemandangan aut lepas dari sana juga ya mbak Insav :D
    Baru tahu mbak jd dulu Grenada dijajah oleh Perancis ya? Semoga kapan2 bisa mengunjungi Grenada jg :D


    ReplyDelete
  21. Fotonya sangat hidup. Seolah saya berada menyaksikan sendiri secara langsung. Pemandangan laut lepas bikin laparrr ingat ikan bakar kalau di pantai Cianjur Selatan mah

    ReplyDelete
  22. Jadi iri deh liat foto-foto Mba Indah di St. George's, Grenada. Pengen ke sana juga jadinya. heheheh

    ReplyDelete
  23. Pemandangannya bagus-bagus ya, terutama di foto terakhir, ada pelanginya. Baguss bangeet! Jadi pengen beneran ada di sana, Mbak. Menikmati keindahan alamnya

    ReplyDelete
  24. Masya Allah indahnya ya dan cukup bersih juga. Btw mba Indah itu bajunya lucuuuuu beli dimana itu? Hehe.

    ReplyDelete
  25. That looks like such a beautiful country!

    ReplyDelete

Thanks for visiting My Purple World. I am delighted to have you all here :D....
If you like what you read, feel free follow this blog through the button on the right side of the blog and hope you can leave some comments too. Nevertheless, all comments with direct links will be deleted.

Terima kasih sudah mampir ke blog aku ya. Selamat menikmati dan semoga suka. Komentar akan sangat dihargai, tapi link hidup dan spam akan langsung saya hapus ya.

Happy Blogwalking and enjoy 😘