WW: Musée d'ethnographie de Genève


I was lucky to get a chance to Musée d'ethnographie de Genève during my last working visit to Geneve.

Early morning, before our flight in the afternoon, we took the bus to go to the Museums, aiming at  Musée d'ethnographie de Genève (MEG) and Patek Phillipppe Museum. I came here with my colleague, Nenda, who never visited Geneva before. So, it was like a trip down memory lane for me while acting like a non-professional tour guide for her. Fun!

Welcome to the MEG
First stop, we visited  Musée d'ethnographie de Genève and we only enjoyed the permanent collection, the free showcase, due to our tight schedule.

The Archives of Human Diversity, that's the name of the permanent collection of MEG. I have to admit that the collections, although not that many in terms of numbers, are certainly the selected ones. Carefully curated to show various objects of reference, rich in history and artistic works, the permanent collection of MEG is too good to pass.

Here are some photos I took during our visit and you can see why we love it so much and highly recommend this place to those visiting Geneva.

the domestic Buddhist Altar from Kyoto, Japan

the mask



The decorative eggs from Czech Republic

Chess set from bones

The dolls from ...hmm, I forgot


the Tantric dancing costume from Mongolia

the close - up

Totem from Papua, Indonesia

Too bad we cannot take any pictures at Patek Phillipe Museum but we did enjoy our visit here as well.

Here's the map of the Museum.





I will get more details about the Museum soon okay.

Meanwhile, let's join our (almost) Wordless Wednesday and have fun with the links!

31 comments:

  1. The name really represents what inside the museum...ethnic ethnography, we can see touching of high art at each collection there

    ReplyDelete
  2. Wah ada patung dari Papua, ikut bangga :)

    ReplyDelete
  3. Kemampuan saya dalam menilai karya seni agak minus nih mba, hhee... tapi tetep suka klo diajak jalan-jalan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau suka jalan dan sering liat lama - lama bisa aware mbaaa

      Delete
  4. Seni itu bahasa universal ya, makanya meski dibuat oleh seniman dari berbagai negara, ada sentuhan yg agak-agak mirip.

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya betul mba...tapi semua negara ada kekhasannya masing-masing

      Delete
  5. wiihh kerenn banget mbakkk
    aku paling suka yang the Tantric dancing costume from Mongolia
    full color kostumnya
    tapi serem ya patungnya
    tapi ih cantik kostumnya
    hahah sarat makna juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyaaa aku juga mbaaa..walaupun lama - lama diliatin sereem jugaaa

      Delete
  6. This is one highly recommended place to visit in Geneve I believe

    ReplyDelete
  7. Patung2nya sereeeemm :D
    Menyenangkan banget bisa berkunjung ke Geneve y mba
    Banyaaakk spot menarik!
    --bukanbocahbiasa(dot)com--

    ReplyDelete
  8. I think the dolls are from Ukraine, Mam. I'd ever seen it in one of my postcards. The clothes are so iconic from that place.

    ReplyDelete
  9. Desain luar museumnya bagus, ya. Kalau sekilas aja, nggak kebayang itu ternyata museum yang menyimpan sejarah. Unik dan berkesan modern.

    ReplyDelete
  10. why u can't take any picture in there? Btw so lucky Nenda have partner can be profesional tour guide :)

    ReplyDelete
  11. Wah patung eksotik dan ada mistis seperti patung irian jaya. Seram bagi mpo

    ReplyDelete
  12. Lihat bangunan museum itu bikin takjub mbak, ternyata didalamnya ada patung-patung bersejarah dari Indonesia. Ikut bangga ternyata ada patung dari Papua yang sudah terkenal hingga ke luar negeri.

    ReplyDelete
  13. Boneka saja didesain artistik dan ada kesan megah sekaligus mistis.
    Lihat boneka tradisional khas negara lain bikin saya ingat masa kecil sering anyangan boneka kertas yang digunting. Beli di warung dengan harga 50 rupiah per lembar. Entah mengapa boneka kertas zaman dulu lebih bagus desainnya daripada zaman sekarang. Sayang tidak saya koleksi lagi.
    Lihat boneka itu bikin saya teringat masa lalu.
    Totem yang ada di museum bisa membantu kita untuk belajar memahami sejarah patung pemujaan atau benda berhala.
    Mbak Indah beruntuk bisa mengunjungi museumnya, bisa berbagi foto cantik pula. :)

    ReplyDelete
  14. What a cool museum! Amazing photos as always, Indah.

    ReplyDelete
  15. Setelah membaca tulisan ini langsung berdoa, semoga suatu saat nanti aku dan keluarga bisa mengunjugi musium ini juga.. aamiin

    ReplyDelete
  16. Sudah pernah ke sini, kemudian ke sini lagi, rasanya tentu berbeda, tapi kuyakin tetap berkesan, ya, Mbak. Fotonya cantik-cantik, Mbak. Tapi, yang kayak kerbau pas di close up kok serem banget.

    ReplyDelete
  17. These are wonderful very interesting too :-)

    Have an artistictastic week :-)

    ReplyDelete
  18. Those were some amazing collections! I love museums and this is definitely going on my list. Thanks for the share, Indah.

    We host a weekly #ww bloghop as well, in case you'd like to join us:
    https://theskygirl.com/be-the-light-wordlesswednesday/

    ReplyDelete
  19. Some fascinating images here!
    Thanks for joining this week's party at https://image-in-ing.blogspot.com/2019/10/shades-of-yelllow.html

    ReplyDelete
  20. I cannot begin to thank you for sharing such beautiful pictures with us today! My favorites have to be the differently dressed dolls, but they're all so interesting. I cannot say the dolls are my favorite because they're all my favorite.. so colorful and beautiful. I spent a long time here today, so I think I better move on or soon it'll be time to make supper. ~hehehe~ Have a great day!

    ReplyDelete
  21. Huwaaa patung yang banyak kepalanya tak amati berkali-kali
    seni yang luar biasa seperti nyaata. Duh mba Indah senang sekali ya Mba berkunjung di sini jadi mendapatkan banyak pengetahuan dan lain sebagainya. Seru!

    ReplyDelete
  22. I love to visit museums. Those Czech eggs are really pretty. I bet I could spend a whole day walking around here soaking in the beauty!

    ReplyDelete

Thanks for visiting My Purple World. I am delighted to have you all here :D....
If you like what you read, feel free follow this blog through the button on the right side of the blog and hope you can leave some comments too. Nevertheless, all comments with direct links will be deleted.

Terima kasih sudah mampir ke blog aku ya. Selamat menikmati dan semoga suka. Komentar akan sangat dihargai, tapi link hidup dan spam akan langsung saya hapus ya.

Happy Blogwalking and enjoy 😘