Wonderful Wednesday with My Purple World, Oh My Heartsie Girls and Friends

What a week I have here!

After spending so many mornings (and afternoon) at the hospital for total check-up and follow up to my hormone therapy regime for breast cancer survivor, this week I have so many farewell parties (mostly lunch and dinner) for colleagues who will be posted in other countries soon.

As I have shared in many posts before, Indonesian culinaries are super duper delicious.
I have been eating in many traditional restaurants here in Jakarta and the surroundings. 

Restaurant SHSD..vintage setting!

I have found some cute restaurants near my house, Warung Enjoi and Sambal Hejo Sambal Dadak, famous for its ayam goreng basah. These restaurants are indeed cute, very Instagramable, and the food is good. 

I love this fried chicken, traditionally marinated a la Indonesia

A glad of iced tea and sambal, the lovely chili!
Another restaurant that we tried around this week is Fook Yew, Shanghai Bistro and Bubble Tea Lab located in Grand Indonesia Mall.

Fook Yew in Grand Indonesia
I really love these restaurants and although I do pay careful attention to my food intake, I manage to find healthy menu and I specifically ask for not using MSG or flavour enhancer.


One of my fave... bean curd spring rolls. Yuum!

Bon appetite!
And now, let's have our weekly party!
Check out our link party at the end of this post and enjoy all those posts





Oh-My-Heartsie-Girls-WW

❢❢ We would love if you would post our Party Banner or this » Link « on your site for others to enjoy the party each week! And if you looking for something special from last week, you Can See Last Week Features ❢:❢ We look forward to your recipes, reviews, DIY crafts, gardening hints, travel, beauty ideas, jewelry you make, paper crafts, your home, home ideas, and decor plus Linky Parties & Giveaways are all Ok! And Please Feel Free To Pin A Few Features From Original Source :❢ Be Notified When Our Parties Start Each Week Add Your Email Unsubscribe Anytime ❢:

OMHGWW 7-23


 



Clearissa Coward // Command Center How To Decorate A Dining Table Twitter | Instagram | Facebook | Pinterest Divider 989321gyey13hzit

Suzan White // Country Crafting Loaded potato soup Twitter | Instagram | Facebook | Pinterest Divider 989321gyey13hzitDIYerfy 5-21


Kaycee Mason
Don't Drink the Pink!.....You'll never guess why??? Enter to win! Twitter | Instagram | Facebook | Pinterest Divider 989321gyey13hzit...Best Picks from last weeks party
Busy Being Jennifer A Unicorn Cactus Gift Idea

Feature Chosen by Co-Hostess: Alice V // DIYerfy Busy Being Jennifer // A Unicorn Cactus Gift Idea If you are in the mood to get crafty? This unicorn cactus is SUPER CUTE, fun to make and fun to gift!
  3 Boys and a Dog 23 Fun Things For Kids To Make This Summer

Feature Chosen by Co-Hostess: Indah // My Purple World 3 Boys and a Dog // 23 Fun Things for Kids to Make This Summer Do you need some ideas or the kids this summer, check these great ideas to keep the kids occupied.
  Across The Blvd Mini Bud Vases From Dollar Store Salt Pepper Shakers

Feature Chosen by Co-Host: Karren // Oh My Heartsie Girl Across The Blvd // Mini Bud Vases From Dollar Store Salt Pepper Shakers For this project, everything was purchased from Dollar Tree and fits great with a coastal flair.
  Flamingo Toes Watercolor-Floral-Flamingo-Embroidery-Hoop-Art

Feature Chosen by Co-Host: Karren // Oh My Heartsie Girl Flamingo Toes // Watercolor Floral Flamingo Embroidery Hoop Art This Embroidery Hoop mixes different items and mixing and matching materials...watercolors and embroidery Marilyns Treats Creamy Grape Salad

Feature Chosen by Co-Hostess: Clearissa // Clearissa Coward's Command Center Marilyns Treats // Creamy Grape Salad Fresh fruit, cream cheese, and brown sugar give it a tangy covering everyone will love.

  Trick N Treat Vanilla Cake In a JarFeature Chosen by Co-Hostess: Kaycee Mason // My Crafty Zoo Trick N Treat// Vanilla Cake In a Jar A simple and easy way to make individual servings of dessert that are perfectly portable is baking in a jar.
 
Nancy C Strawberry Oat Crumb Bars

Feature Chosen by Co-Hostess: Suzan // Country crafting Nancy C // Strawberry Oat Crumb Bars The best part about these Strawberry Oat Crumb Bars is that they are made with fresh strawberries instead of jam.
 

Feature Chosen by Co-Host: Karren // Oh My Heartsie Girl Shelbee on The Edge // My Bluegrass Summer and Spread The Kindness Linkup Shelbee caught the Bluegrass bug after attending a bluegrass festival in her area, now she wants more!

But Now......Lets Party.
You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter

26 comments:

  1. I'd love to hang out with you. You are always surrounded by good company and food!

    ReplyDelete
  2. Waduh makanannya, bikin ngiler. Aku pernah nih ke resto sambel hejo juga. Pemyajiannya kayak gitu juga. Tapi di Lembang adanya. :D

    ReplyDelete
  3. Menggoda sekali kak menunya... Ayam Goreng ama sambel cucok banget ... almost never fail deh ya.. Tempatnya juga asik.

    ReplyDelete
  4. Aku fokus ke ayam gorengnya , cari sayap ayam hihihi suka banget sama sayap ayam goreng. Bisa nambah deh aku makannya mbak apalagi pakai sambel terasi

    ReplyDelete
  5. Ayam goreng dan sambalnya menggoda.
    Dan itu, nasinya masih asli di dalam periuk gitu ya.
    Duh jadi kangen masakan ibuku, kalau masak nasi juga masih di periuk. Padahal sudah dibelikan magic com, tapi nggak pakai. Nasinya nggak enak kena listrik katanya

    ReplyDelete
  6. Lokasinya sungguuuuh menguntungkan (buatmu) dan tidak (buatku) karena mendadak pingin makan ayam goreng dicocol sambal dadak, seperti ituuuh

    ReplyDelete
  7. Berarti sambalnya ini dibikin dadakan, alias kalo ada orderan, baru bikin ya?
    Waduuuhh, alamat aku habis nasi sebakul deh!
    Uenaakkkk banget ituuhh
    --bukanbocahbiasa(dot)com--

    ReplyDelete
  8. Duh itu ayam gorengnya,,,, keinget udah lama belum beli ayam goreng lagi yg harganya miring, dan rasanya enak banget, apalagi dimaem sama sambel trasi sama nasi yangn anget2 uwuuuuu hehehee

    ReplyDelete
  9. Jadi pengen makan di Fook Yew lagi. Makanannya enak-enak. Tetapi, bagaimana kalau kita kopdar di Warung Enjoi? Hahaha

    ReplyDelete
  10. Mbaaaak. Ngilerrrr. Yang paling bikin ngiler ayam dan es tehnya. Hahaha...

    ReplyDelete
  11. The foood looks so yummy.
    Thank you for hosting.

    ReplyDelete
  12. Sekarang ini banyak resto yang nyediain makanan tradisional. Kalau lidahnya desa kaya aku ya gak perlu khawatir kalau mau makan ya. Masakan Indonesia juga macam-macam pilihannya

    ReplyDelete
  13. Ayam gorengnya dan semua menunya bikin ngiler sayaaaa
    Berarti mbak Indah selalu special request ke chef tanpa MSG dan perasa lainnya ya?
    Semoga sehat selalu ya mbak dan terus berbagi cerita

    ReplyDelete
  14. Resto vintagenya bagus banget, ditambah menunya juga vintage, bikin ngiler hihi. Anyway, semoga sehat selalu ya Mbak.

    ReplyDelete
  15. Hopefully the struggle to complete breast cancer is successful. Semangat, Mbak.

    Indonesian cuisine is really delicious. Moreover, the fried chicken, Uuhh ... really makes me add rice continuously. And make me to eat, eat, and eat again.

    *Mbaaak.. maaf kalau bahas Inggrisku masih bulepotan, ihhihihi

    ReplyDelete
  16. Melihat postingan link party gini jadi inget awal-awal ngeblog dulu suka ikutan kaya gini juga mba.

    ReplyDelete
  17. Suka banget lihat penampakan bean curd spring rolls-nya bikin ngiler Mbak. Secara ini pengen goreng-gorengan.

    ReplyDelete
  18. Aku malah fokus dengan panci yang ada dimeja makan itu, dalamnya pasti nasi liwet ya? Duh kebayang enaknya makan disini ya, apalagi bersama keluarga.

    ReplyDelete
  19. Ternyata emang bener ya mba, belum ada yang bisa ngalahin enaknya makanan Indonesia. Negara secanggih apapun hahajaja

    ReplyDelete
  20. Aku penasaran dengan sambal dadak lho mbak. Belum pernah coba

    ReplyDelete
  21. Aku loiat menu2nya jadi ngiler dan laper lagi hahaha :D
    Itu ayamnya gede banget ya penyajiannya :D
    Hmmmm, Warung Enjoi and Sambal Hejo Sambal Dadak, itu sambal ijo kali ya, kalau sambal dadak kek gmn hehe

    ReplyDelete
  22. Waah...menu makanannya bikin ngiler. Cukup lengkap dan beragam ya...
    Interior yang ada di dalam ruangannya pun menarik.

    ReplyDelete
  23. Hmm kalau saya diajak kesini entah berapa porsi habis makanannya apalagi kalau pas melahirkan, pasti senang diajak ke sini

    ReplyDelete
  24. Restoran seinstagramable apapun tempat nya, tetep rasa makanannya yang jadi pilihan ya mba. Ini kelihatan banget makanannya tampak enaakkkk

    ReplyDelete
  25. Waduh, salah nih jam segini lihat ayam goreng. Jadi lapar lagi deh ;D

    ReplyDelete
  26. Yup, mumpung lagi di home country, manjakan selera dengan kuliner nusantara ya, mba...

    ReplyDelete

Thanks for visiting My Purple World. I am delighted to have you all here :D....
If you like what you read, feel free follow this blog through the button on the right side of the blog and hope you can leave some comments too. Nevertheless, all comments with direct links will be deleted.

Terima kasih sudah mampir ke blog aku ya. Selamat menikmati dan semoga suka. Komentar akan sangat dihargai, tapi link hidup dan spam akan langsung saya hapus ya.

Happy Blogwalking and enjoy 😘