13 years and counting



13 years ago :)

This is a super, duper late post!
Considering that we were celebrating 2 important dates of the year in the life of our family.


My hubby's birthday and our 13th wedding anniversary!

And the 'almost-the-end- of-the-year-fiasco' always takes its toll on me.
I finished writing it at the last working day of 2017, after our internal meeting at the office.

Rasanya setiap akhir tahun , kita selalu disibukkan dengan banyak hal, ini dan itu.
Di saat - saat terakhir.
Yang membuat kita melewatkan banyak hal, sengaja atau pun tidak sengaja.
Tidak terkecuali aku .

Kadang karena kesibukan pekerjaan, ada aja satu dua hal yang terlupa. 
Mulai dari lupa bayar tagihan kartu kredit (penting banget ini), tergopoh-gopoh ke dokter walaupun jadwal appointment sudah lewat, sampai sale barang inceran di online shop andelan yang terlewat or expired diskon ekstranya karena lupa. Pernah juga lupa jemput Obi yang ternyata pulang lebih cepat karena mau bagi raport. Parah abis ya #tutupmuka

Tapi aku ngga pernah lupa dengan ulang tahun orang-orang tercintaku.
My kids, my hubby, my family.
And I usually have something special or different prepared!
Aslinya kan aku memang hobi arts & crafts dan bikin yang unik-unik gitu, termasuk kalau ada acara istimewa.
Sampai akhirnya aku kecapaian sendiri dan stress! 
Dan setelah berulang kali yakinin diri sendiri kalau nothing's wrong with being realistic dan realitanya aku memang sudah kewalahan dengan banyak hal karena pekerjaan dan tanggung jawab yang makin banyak, aku pun sudah tidak memaksakan diri.
Except for birthdays of my loved ones!

Dan aku punya cita-cita sederhana untuk menghabiskan waktu berdua aja dengan Udi.
Going home early and wanna have a short date at the movie and dinner afterwards.
As simple as that.
And we couldn't do it.
Thanks to the work.
Well, we managed to have a super late dinner at the end of the day.

Makanya geregetan dan sebel berat (plus sedih banget) rasanya kalau semua yang sudah kita rencanakan,  one of of the supposedly-to-be-the-most-cherished moments in our life, harus berubah karena ada prioritas lain terkait pekerjaan.
Sudah banyak cita-cita mau ini dan itu, tapi gagal karena ada hal penting yang harus diurus dan harus diurus pada saat itu juga, bersamaan!
Well, karena ngga bisa dibahas di sini, jadi kita skip aja bagian menyebalkan itu, okay!
Dan bersyukur at the end of the day, akhirnya  bisa melewatkan waktu bersama orang-orang tercinta.

Dan itulah sinopsis cerita perayaan pernikahan aku dan Udi yang ke-13 tahun ini :).
Terus aku berpikir apa karena yang ke-13 jadi 'agak' sial begini ya?
Hush..I'm not superstitious but look at that!
13 continues to be blamed for all the bed things.

Tapi setelah dipikir-pikir, mungkin memang baiknya begitu.
Punya cita-cita menikmati 'our time' mumpung anak-anak dijagain mama yang masih ada di NYC waktu itu because I really need a break
Too many things have happened at this short period of time and we both need to chill.
But deep down I know, kami sudah sangat terbiasa ke mana-mana dan ngerjain apa aja selalu berempat. Aku, Udi, Bo et Obi.
Jadi kalau pergi berdua aja, rasanya kok ngga lengkap.
Pasti malah nanya anak-anak lagi ngapain ya. Atau udah pada makan belum ya.
Atau anak-anak mau kita bawain apa ya. Intinya, selalu inget anak-anak di rumah.
I guess all parents are like that, right!


So, that's what I have missed to share (on time).

My hubby's birthday and our 13th wedding anniversary!

December 12, 2014 was the date when we both officially became husband and wife.
Fast forward 13 years, here we are now.
Living on the other side of the world, far away from our comfort home and families, juggling to enjoy life amidst crazy works, extreme weather, and tons of fun!

And he is my rock!
I have never been imagining life without him.

Kalau tanggal 12 Desember lalu saya masih tergerus pekerjaan dari pagi hingga malam, Rudi adalah orang pertama yang memeluk saya dan bilang, "go... finish your work. It's your responsibilities. I will be waiting."
Dan saya makin trenyuh.
He is the strong person I am destined to live with.

And don't ask how he has staunchly stand by me during my, - our - darkest time as I fought breast cancer.
Mata saya akan basah mengingat itu semua.
Soalnya saya memang jadi zombie dan horrible monster thanks to all the procedures and tons of medicines I have to take. Those crazy hormone suppressor!

So, back to December 12, 2017, we did enjoy our brief moment.
I took the liberty to put my phones and laptop away so that we both could enjoy our morning candle-blowing moment; exchange cards, gifts, hugs and kisses; and sit down with our once-a-year lavish dinner :). Dinner, super late dinner (starting at 10 PM) just the two of us, which rarely happens.
After a crazy day and rush morning for another UN back-to-back and non-stop meetings, at least we could just sit down and relax.
And I am blessed!

So, 13 years and counting.

I have to admit at this point I don't know what else to say.
I guess I have said it all.
Or maybe because I'm simply not good enough to put everything in words.
To me, my hubby is more than just a husband.
We have been through a lot.
Not only the sweet moments in our lives, but also the long and winding ones.

He is my very best friend, who knows exactly what make me happy or sad or laugh or cry.
My soul mate, whom I look for the first thing in the morning and the last time at night. To whom I ask for consideration, starting from choosing a napkin to doing mastectomy or not.
My greatest frienemy who has made my life super colorful and blessed, full of laughters and crazy moments, that I look forward to living it day by day.

Here's to a loving father, fantastic husband, wonderful son, and fun uncle my husband is.
And here's to Allah SWT's blessing for our marriage.
Happy 13th and beyond, love!






13 comments:

  1. Such a sweet post! Happy Anniversary! Wishing you many, many more years of love and happiness together ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you dearest Theresa.. All the best for all of us indeed!

      Delete
  2. Terharu ihhh bacanya mba.. Semoga kalian selalu rukun dan trs bersama yaa... Semoga aku jg bisa seperti mba dan suami :)

    ReplyDelete
  3. Happy Anniversary, semoga selalu langgeng, awet, dan harmonis dalam berkeluarga.

    ReplyDelete
  4. Ya ampuuun dirimu cantik sekali seperti actress. Semoga langgeng ya bu, sehat terus & saling menyayangi. Aamin.

    ReplyDelete
  5. Happy anniversary mba Indah dan suami. Terharu, lucu, dan luar biasa kisahnya. May your marriage be blessed with love, happiness, and joy. Happily ever after.

    Hugs!

    ReplyDelete
  6. Happy anniversary mba Indah dan suami. Terharu, lucu, dan luar biasa kisahnya. May your marriage be blessed with love, happiness, and joy. Happily ever after.

    Hugs!

    ReplyDelete
  7. Such a great couple!!! May you have many more anniversaries to follow!

    ReplyDelete
  8. foto mba indah pas nikahan cantik banget hehe...
    aku udah 14 th menikah mba, beda setahun :) semoga selalu samara ya... Aamiin

    ReplyDelete
  9. aku kok terharu bacanya Mbk, itu foto nikahannya cantiiik banget dan semoga terus bahagia ya Mbk

    ReplyDelete

Thanks for visiting My Purple World. I am delighted to have you all here :D....
If you like what you read, feel free follow this blog through the button on the right side of the blog and hope you can leave some comments too. Nevertheless, all comments with direct links will be deleted.

Link hidup dan spam akan langsung saya hapus ya.

Happy Blogwalking and enjoy 😘