A little note on Istanbul: Trails of civilization #When the night comes....

Selalu menarik untuk melihat suatu tempat di kala malam tiba :D....

Apalagi di Istanbul ....

Well, I guess I have shared quite a lot and it's time to sit back for a while and relax :D..

The skies are clear...
And the air is crisp...
Then night has fallen....

Dan ketika itu, saya menyempatkan diri duduk manis di 2 tempat ini....

1. Taksim Square

Kalau teman-teman sempat menyimak kerusuhan yang terjadi belum lama berselang di Turki, maka tempat ini sempat beberapa kali disebut. Ya, Taksim Square..yang identik juga dengan Ataturk Monument...

Ataturk Monument...taken with my 4S :D...


As you rose from the underground Metro, you will be welcomed by the Ataturk Monument. 
The Metro station here is lovely to look at as well..I mean, they have many wall-mozaics and artistic pieces being put around the stations, like these ones...


aren't they cute....

love it...
in the tram station..heading to Taksim Square...

take me to Taksim square, please...


There, you would find a lovely fountain being lit by colorful lights...
I stayed there for some times...trying to capture those rays of rainbow..
Beautiful...



Tempat berkumpulnya tua muda di Istanbul ini  juga perpaduan antara dunia kuno dan modern di Istanbul...


Bagaimana tidak...dikelilingi oleh bangunan tua,  kawasan ini juga menjadi pusat pertokoan maupun restoran masa kini...

Saya sempat panik dibuatnya dengan jejeran diskon saat mengunjungi tempat ini di awal Januari 2013...

panic attack in one of the shops :D...


Ooh nooooo...Shopping in Istanbul was indeed one great experience for me...not really breaking my bank, as Turkish Lira is faaar cheaper than Swiss Franc, but I really had to work my charm to get extra kilos from my airline hihihi..

one of the corners of Taksim Square...

the later the merrier :D....

Then if we walked further, you will see more restaurants and street food vendors, like this...

yang lapaaar...jajan dulu yuuuuk...
I tried this lovely traditional food ..or rather snack, of Turkey...and I have no complaints :D...They also have roasted chestnuts and steamed corns on carts like this...

my favorite :D...love it...it's the fountain near Ataturk Monument ...
Another interesting thing we can do here in Taksim Square is taking the tram ride around this area...not just a tram, but more like an antique one...love it!

traditional tram...ready to take you around...

2. Sultanhamet Historical Area

Tak lain dan tak bukan, inilah tempat yang banyak dikunjungi oleh para turis...:D...

when the dusk comes....


Well, since most of the ancient architectures in Istanbul are centered here, no wonder the area is buffed with people, souvenir shops, great eating places and hotels...and of course money changers as well as free wifi..yaaaay :D...





Tidak heran, saat malam tiba, tempat ini memang penuh pendar lampu dan hura-hura keramaian ala ibukota (halaaah..orang ini bukan ibukota :D...)

And apparently, fountains are people's favorite..I just notice they have some here and there..with similar colorful lightning arrangement :D...Wanna see them?  It was taken from the same spot, with different colors ...




And  different kind of blue "D...





Well, that's about it...night in Istanbul is surely colorful "D...
And all you need to do to see it is just by sitting back and relax...
Cheers...








10 comments:

  1. baru bisa baca-baca aja dari buku jug a dari blog ini, mudah2an bisa lihat secara langsung :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mba Lidya...doaku selalu supaya mama Cal Vin bisa sampai di tempat ini :D...salaam..

      Delete
  2. salam kenal mak,
    kunjungan pertama nich,
    indahnya dan kayanya menyenangkan ya, klo transportasi disana gimana mb? mg suatu saat bs mendarat hehehe,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal juga maaak...makasih sudah mampir...transportasi lancaar mak..mostly perpaduan trem, metro dan jalan kaki hehehe...banyaknya jalan kaki...biar bisa banyak yang diliat :D...

      Delete
  3. That fountain is absolutely beautiful! It kind of reminds me of Cinderella's Castle at Disney World. They light it up and it changes colors like that every so often. There is just such a magical element added when they do that!

    ReplyDelete
    Replies
    1. True..I've seen similar one in Barcelona as well, actually...what missing from this one the music :D..I myself was hypnotized by the colors :D..

      Delete
  4. Oh so sweat...sitting and relax there.... and i will go Istambul, and just Allah can answer....em...pingin banget ke Istambul...salam dulu Ya Mba...buat air mancurnya...huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah Astin...Insya Allah....itu banyak banget yang kumpul deket air mancur ...muda mudi :D...

      Delete
  5. wealah, fountain koq bisa warna-warni gitu ya *ndlongop udik :D

    Mak Indah, si Simitci itu masukin Finger & Tongue donk, penasaran nih ;)
    Secara keseluruhan ceritamu ini membuatku hatiku membeku. Dingin penuh rasa iri huahahahaa... kapan eike bisa ke sana yooo :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak Uniek...aku punya banyak utang padamyuuuuh hehehehe..siaap...dikirim dulu yang satu draft udah siap, Simitci in the pipeline :D...Jangan membeku dong mba, nanti retak hihi...ayo ayooo...banyak jalan menuju Istanbul...

      Delete

Soooo happy to have you all here :D....
Thanks for visiting my blog and feel free to comment but all direct links will be deleted.

Link hidup akan langsung saya hapus ya.

Enjoy!