Kylie Matte Lipstick and Lipliner - Kourt K Lipkit

Disclaimer: this post is purely my own review and not in any ways is compensated by any companies or agencies. I acquire the product myself and happily write my personal experience.



Lipstick, lipstick, lipstick.
Bring me one and I'll get more :).

I don't remember exactly when I start developing a new hobby of trying ,- and eventually buying and collecting,- lipsticks. 

Any new shades and formulas are warmly welcomed and I have to admit that I am thrilled to try new variants of lipstick,- or lipstain, lipkit, lipgloss, liptint and whatever names they come with,- that you can easily find in YouTube, Snapchat and Instagram.

This time, I have Kylie Matte Lipstick and Lipliner in Kourt - drum rolls, please ;p,- 




Ada yang suka Kylie Matte lipkit?
Aku #tunjuktanganyangtinggi.
Dengan segala kelucuannya dan kekiniannya, Kylie Matte Lipstick and Lipliner, atau lipkit, memang sempat heboh di Indonesia. Eh, masih ngga sih? 
Denger-denger dari temen dan saudara di tanah air, harganya juga sempat fantastis ya..hampir menembus 1 juta Rupiah untuk warna atau koleksi tertentu.

Have you tried this?

Kylie lipstick has been one of the most wanted collections. Well, at least at certain point of time when most of the collections were sold out.
Being released less than a year a go, there are times when some favorite colors are out of stock or limited edition collections are so difficult to get. I literally set an alarm when the new shades are released and focus on getting those lipsticks online. I know it sounds crazy but sometimes,  

Inget banget waktu lipstik ini awal-awal baru keluar, heboh bangeeet sekantor kalau mau pesan online. Soalnya, walaupun harga lipkit ataupun lipstick dan lipglossnya tidak terlalu mahal, tapi ongkos kirimnya lumayan ngegetok, sekitar $9 atau Rp 130.000,- sendiri. Dan lipstick Kylie hanya dijual lewat online, at least for NYC. Kalau hanya beli satu atau dua aja rugi kan, hehehe. Jadi tidak jarang saya shout out di group WA ladies di kantor untuk  mengumpulkan siapa saja yang akan pesan dan biasanya memang rame :). Kalau sekarang, setiap belanja di atas $40, biaya pengirimannya gratis. Jadi again, enakan belanja rame-rame :).


My Kourt K Lip kit.

Jadi, seperti apa sih rasanya pakai lipstik yang satu ini?
I know many of you have used it as well and here's a little review from me.

THE ARTIST BEHIND THE LIPSTICK


Oke...kita mulai dari Neng Kylie Jenner.

Rasanya kalau mau tau cerita lengkap mengenai kehidupannya plus her famous Kardashian Family (plus sang 'ayah' yang tidak kalah kontroversial, Bruce Jenner..or, udah jadi 'ibu kedua', Catlyn Jenner :)), you can just easily Google it.
For sure, she loves make-up, successfully released her first line of lipkit  and there she is now, developing all those colorful collection to her preferences ranging from lipstick, eye shadow, eye liner and more. 

THE KIT AND THE PRICE


The lipkit contains of 1 (one)  Matte Liquid Lipstick (approximately 0.11 fl oz./oz. liq / 3.25 ml) and 1 Pencil Lip Liner (net wt./ poids net  .03 oz/ 1.0g), as mentioned in the website, kyliecosmetics.com and the box.

The price for the lipkit varies from $29 - $30 (for new colors in holiday boxes), before shipping. As I said, the shipping is free if you purchase $40 or more for domestic shipping, and $60 for international shipping. Before that, shipping was $8.90, the same price you have to pay if you shop less than $40.

Kourt K and mini me :)

Beside the matte liquid lipstick, the lipkit comes with lipliner with the same shade as well.
It's the standard one, around 4.5 inch and weight 1 gr.

The lipliner
THE SHADE

Basically, Kylie's collection comes in matte lipkits, matte singles/lipsticks, lipglosses and metals


There are so many shades available, particularly since Kylie released more new colors during the holiday seasons.



Originally, it was coming in Kourt K, Posie K, Koko, Candy K, 22, Dolce K, and Mary Jo. But now, we have more and more shades, ranging from Leo (another favorite shade of mine!), Dirty Peach to Maliboo, from Merry to Vixen. The complete series can be check on her website.



But, as purple is my forever favorite color (as Obi said bluntly :)), then Kourt K is one of my first Kylie collection I own. I also love (and have) Posie K, Leo, Merry, Vixen, Dead of the Knight and Reign. I know ...I know, it's a lot >_<.





THE INGREDIENTS



As I can read in the box, the lipstick is made of mixture of Isododecane, Nylon-12, Diisopropyl dimer dilinoleate, trimetylsiloxysilicate, polypropylsilsesquioxane, silica, disteardimonium hectorite, flavor, propylene carbonate, syntetic flourphlogopite, tin oxide, and more :). It was a long list indeed and frankly I don't really understand what they are exactly. For sure it's made in USA.


The ingredients

THE SWATCH


Here's how it looks on my complexion. 


the lipstick and the lipliner

And this is when I put it on my lips, but this one without the lipliner.

I don't really feel the need to use one, it's already bold.



Dilarang protes ya kenapa semua ungu :). Dan abaikan foto kami yang seadanya pakai hape tercintah.

THE PERKS


I love it for its true bold color and 'matteness.' Kourt K is in deep purple, my favorite color.
I know it does not always look good on others but it looks fine to me.

The brush is also good, perfect size and help us steadily apply the lipstick on our lips.


The lipstick dries quickly so it won't be messy.

The lipsticks and other cosmetics collections are not tested on animals and the shades are vegan as well.

the brush

THE NO-NO

Perhaps, because the lipstick is meant to be super matte and long lasting, it feels very powdery and tend to dry your lips. Therefore, whenever I have used this lipstick, I will directly put some gloss on and free my lips from other lipsticks as well. During winter it's more problematic for me as the weather is colder and dryer, but other than that it's manageable. Karena teksturnya yang powdery, maka lipstik ini memang bikin bibir kering. Jangan lupa pakai primer or lipgloss sesudahnya supaya bibir tidak menderita.

As it's the ultra and extremely long wearing lipstick, the color stays and sometimes it stays too long >_<. I really have to clean it thoroughly using my face and lip cleaner, with moisturizing oil on it.  Karena tahan lama, membersihkan bibirnya harus dengan seksama ya dan dalam tempo sesingkat-singkatnya.

And do not swipe it twice because it will be blotching. So better make sure that you fill the lip and swipe the brush steadily. Lipliner will be very helpful if you're not accustomed to it. 
Ini suka jadi masalah banget deh...karena warnanya yang memang tahan lama, kalau kita pakai lipstiknya agak salah or ngg pas, menghapusnya lumayan perlu perjuangan. Dan biasanya berbekas :(. Apalagi saya yang sering dan hobi banget dandan di mobil hehehe. Kalau begini, lipliner akan sangat membantu dan siap-siap bedak lagi deh untuk menyamarkan 'kelebihan' lipstik di pinggir bibir.

Well, all in all, I give the score 7.5 out of 10 :).  I still like this one and now I'm venturing more, newer shades. 
Mind if I'm coming back with more shades? 
What do you think about this matte liquid lipstick and li liner?
Ditunggu postingan berikutnya ya. 




18 comments:

  1. IDR 1.000.000? Wow it is fantastic.But for the rich people it is OK, isn't it?
    Which color is normally women like? Dark or bright one?
    Thanks for the review

    ReplyDelete
    Replies
    1. It IS expensive, Pakdhe hehehe.. I prefer dark shade, but many love the light ones :)

      Delete
  2. 1.000.000 harganya? bisa mati kelaparan nih kalau beli lipstik yang harganya sampai jutaan

    ReplyDelete
  3. informasi yang sangat menarik sekali mbak nuria, bisa jadi pilihan lipstik terbaik untuk para wanita. komentar baliknya mbak ke blog saya, di tunggu ya?

    ReplyDelete
  4. solusi cerdas buat ibu2 yang suka berpenampilan cantik dengan lipstik yang bergaya

    ReplyDelete
  5. All those lipsticks are your collections? Oh my..

    ReplyDelete
  6. You look beautiful, Mbak Indah. Fierce look gitu. ��Jujur kacang ijo, belum pernah pakai lipstik ini. Pernah nitip suami pas dia ke Inggris. Eh dia gak ngerti. Yang dibawa pulang malah lipstik Lancome. Masih penasaran sih. Kapan-kapan pengin beli online. Tapi mesti tiati kayaknya. Soalnya banyak yang kw.

    ReplyDelete
  7. Reviewnya ini pake hati. Cakep ulasannya. Hehehe.

    The purple stuff really suits you. Gorgeous!

    Aku mulai liat-liat review lipstick, coba explore warna. Hahaha asalnya pake yg nude terus. 😂

    ReplyDelete
  8. Pingiiin lipen ini tapi harganya ngga nahanin buat aku. Huahaha

    ReplyDelete
  9. It's such a deep, rich shade. Looks great on you!

    ReplyDelete
  10. Hopefully I can taste it too in my lips, someday

    ReplyDelete
  11. It's so pretty! I love different colors of lipsticks. It's fun trying different ones with different outfits.

    ReplyDelete
  12. It's on my wish-list, but why-oh-why pricey sekaliii haha.. Nanti kalau ada rezeki lebih baru pengen coba; itupun niatnya yg mini kit isi 5 warnanya ;)

    ReplyDelete
  13. wah aku gak gitu suak dandan , apalagi akalu harga lipstik selangit tambah2 gak abkal beli deh

    ReplyDelete
  14. Sekarang udah 500an mba disini. Tapi masih belum rea ngeluarin uangnya. Padahal udah lma banget naksir si kylie. Aku termasuk pecinta lipstick juga mba.. tapi koleksinku kebanyakan lime crime dan milani. Hehehe

    ReplyDelete

Soooo happy to have you all here :D....
Thanks for visiting my blog and feel free to comment but all direct links will be deleted.

Link hidup akan langsung saya hapus ya.

Enjoy!